BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  DÜNYA

Almanya'da camiye saldırdılar! Erdoğan uyarmıştı...

Almanya'nın Gladbeck şehrindeki Türkiye camisine naziler tarafından saldırı düzenlendi. Faşist saldırganlar, cami duvarlarına gamalı haç çizip, hakaret içeren yazılar yazdı.

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Köln'de Avrupa ve Almanya'da yükselen ırkçılığa ve islam düşmanlığına dikkat çekmiş, liderleri uyarmıştı. Bu sabaha karşı Almanya'nın Gladbeck şehrindeki Türkiye camisine naziler tarafından saldırı düzenlendi. Faşist saldırganlar, cami duvarlarına gamalı haç çizip, hakaret içeren yazılar yazdı. Cami kamerasının kaydettiği görüntüler güvenlik güçleri tarafından incelemeye alındı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Gladbeck kentinde bir camiye gece kimliği belirsiz kişilerce gamalı haç çizilerek ırkçı mesajlar yazıldı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Gladbeck Türkiye Camisi'ne gece 03.14'te gerçekleştirilen saldırının ardından polis tarafından soruşturma başlatıldı.

Cami Derneği Başkanı Nadir Kahraman yaptığı açıklamada, saldırının güvenlik kameralarınca kaydedildiğini belirterek, görüntüleri polise verdiklerini ve saldırganların bir an önce yakalanmasını istediklerini söyledi.

Sabah saatlerinde cemaatten bir kişinin durumu farkettiğini aktaran Kahraman, "Bunun üzerine hemen bizlere haber verdi. Polisi aradık. Polis incelemelerde bulundu ve soruşturma başlattı. Güvenlik kamerasında saldırganların en az iki kişi olduğu ve ellerinde el fenerleriyle hazırlıklı geldikleri görülüyor. Özellikle kadınlar girişine ve komşu duvarlara çeşitli küfür, hakaretler yazıp, neonazi işaretleri çizmişler." ifadesini kullandı.

Kahraman, saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, şunları kaydetti: Bu ülkeye davet edilerek geldik. O günden bu güne birlik ve beraberlik içinde yaşadık ve bu şekilde yaşamaya devam etmek istiyoruz. Artık bu ülkenin yerlisiyiz. Bu saldırıyı yapanların bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Şimdiye kadar çok yere saldırı oldu ancak maalesef saldırganlar yakalanmadı. Faillerin bulunup cezalandırılması bu tür suçların işlenmesinin önüne geçecektir.

ERDOĞAN KÖLN'DE UYARMIŞTI... Erdoğan, Köln'de DİTİB Camiinin açılışında yaptığı konuşmada Avrupa ve Almanya'da yükselen ırkçılığa ve islam karşıtlığına işaret ederek, "Bir süredir belli çevreler, bilhassa yurt dışında yaşayan kardeşlerimizi iki taraflı bir cendereye almaya çalışıyor. Bir yanda DEAŞ, FETÖ ve PKK gibi katil sürüleri üzerinden gençlerimiz terör tuzağına çekilirken diğer yandan ırkçı örgütler Müslümanların hak ve hukukunu hiçe sayıyor." demişti.

İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın geleceği de tehdit eden hastalıklar olduğunu dile getiren Erdoğan, Avrupalı liderlere "Toplumsal barışı kemiren, bir arada yaşama kültürünü dinamitleyen bu akımlara karşı hep beraber mücadele edilmesi gerekir" sözleri ile seslenmişti.