BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
HABER /  SPOR

Almanyada buruk sevinç

Almanya, Portekiz'i Schweinsteiger'in şutlarıyla yendi, taraftarına üçüncülük hediye etti.

Abone ol

Almanya, gol pozisyonu açısından kısır geçen maçın ikinci yarısında açıldı. Schweinsteiger (2) ve Petit'in kendi kalesine attığı gollerle kazanan ev sahibi, taraftarını üçüncü olarak teselli etti.

Kaptan Michael Ballack'ın sakatlığı nedeniyle oynamadığı maçta, Almanya'nın kalesini "efsane' Oliver Kahn korudu ve yaptığı kurtarışlarla alkış aldı. 18. Dünya Kupası'nın en çok gol atan futbolcusu olmayı sürdüren Klose, finalleri 5 golle tamamladı.

25. dakikada Podolski'nin kullandığı serbest atışı Ricardo, zor da olsa çıkarmayı başardı.

53. dakikada Ronaldo'nun pasında topla buluşan Pauleta, rakibini çalımlayarak bekletmeden kaleye vurdu. Oliver Kahn için kolay top oldu.

56. dakikada Schweinsteiger muhteşem bir gol attı. Ceza sahası çizgisi üzerinden topu geriye doğru götüren Alman oyuncu, uzak mesafeden çok sert ve düzgün bir şut çekti. Ricardo topu göremedi bile: 1-0.

61. dakikada frikikte topun başına gelen Schweinsteiger, kaleyi düşündü. Petit'in ters vuruşuyla top ağlarla buluştu: 2-0

63. dakikada müsait durumdaki Deco'nun sert şutunu Oliver Kahn parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

78. dakikada Schweinsteiger, takımının 3. kendisinin 2. golünü attı. Schweinsteiger, aynı yerden yine çok sert vurdu kalecinin yapacağı pek birşey yoktu: 3-0.

83. dakikada serbest vuruşu kullanan Ronaldo muhteşem vurdu, Kahn aynı güzellikte çıkardı.

88. dakikada Figo, içeriye kavisli kesti. Arka tarafta boş kalan Nuno Gomes, uçarak kafayı vurdu: 3-1.

Kaynak:Hürriyet