BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.443,93
HABER /  DÜNYA

Almanlar Eker'in namazına bile karışmış!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in programlarını iptal eden polis, namaz kılmak için gideceği camiyi bile tehdit etmiş.

Abone ol

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Aşağı Saksonya Şubesi Başkanı İlhami Oğuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in etkinliklerinin iptal edilmesiyle ilgili Alman makamlarından baskı gördüklerini söyledi. Polisin aba altından sopa gösterdiğini belirten yetkililer, ev ziyaretlerinin de aynı biçimde baskı nedeniyle yapılamadığını kaydetti.

Mehdi Eker'in Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde katılacağı etkinlikleri organize eden Türkler, Alman makamlarının baskılarını anlattı.

UETD Aşağı Saksonya Şubesi Başkanı İlhami Oğuz, Almanya’da yaşayan Türklerin bundan önce Türkiye'de yapılan 3 seçimde bu ülkede oylarını kullandıklarına işaret ederek, bu üç seçimde de her zaman Türkiye'den siyasetçileri davet ettiklerini ve burada vatandaşların bilgilendirildiğini söyledi.

"Şu ana kadar da bu dönemde yaşadığımız sıkıntıların hiçbirini daha önce yaşamadık. Yapılan usul kaide ne ise kuralları takip ettik ancak bu son yaşanan olaylar bizi şaşırttı. Bu konuda da sıkıntılar yaşadık." diyen Oğuz, planlanan tüm programların iptal edildiğini vurguladı. İşte Oğuz'un açıklamaları:

Almanya'da salon toplantıları iptal edilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, baskılara rağmen Almanya'ya uçtu. Toplantıların iptal edilmesine rağmen Eker,  Hannvor’den Brauchschweig kentine geçerek  burada iş adamı Mustafa Öz ve Mardinli  El-Zein ailesine misafir oldu.

BELEDİYE PROGRAMI İPTAL ETMİŞ

Bu konuda aslında detaylı tüm bilgiler verildi. Bakanlık tarafından da verilmişti. Netice itibarıyla güvenlik gerekçesiyle birtakım muhalif grupların bizi provoke edeceği yönünde bilgi nedeniyle belediye uygun görmedi ve programımızı iptal etti. Biz bunu çok doğru bulmamakla birlikte saygıyla karşıladık. Ve netice itibarıyla programımızı iptal ettik.

LOKANTA SAHİBİNE BASKI

Birtakım demokratik haklarımızın elimizden alındığını düşünüyorum. Gideceğimiz kahvaltı programımız vardı. Lokanta sahiplerine o kadar baskı uygulandı ki lokanta sahipleri bize özür dileyerek programları iptal etmek zorunda kaldılar. Ev ziyareti yapacağımız kişilerin ev sahiplerine, düğün ziyareti yapacağımız düğün sahiplerine, düğün salonlarına sıkıntılar verdiler.

"SADECE NAMAZ KILACAKTIK..."

Bunlardan en enteresan olanı da Wolfenbüttel‘de namaz kılmak için gitmek istediğimiz bir mescit. Camiye de baskılar yapılmış. Sözlü olarak da eğer Mehdi Eker gelirse bu caminin bir günlüğüne kapatılacağı yönünde söylenmiş. Bu konuda gerekli kurumlar, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DITIB) devreye girerek gerekli tepkiyi gösterince bu olaydan vazgeçiyorlar. Ama sonra tekrar bir tebligat yapıldı. 'Siyasi bir demeç verdiği takdirde bakanı 20 bin avro ile cezalandıracağız' şeklinde bir tebligattı.

"POLİSLER ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERDİ"

UETD Goslar Şubesi Başkanı Nihat Kavzan ise Eker’i çay ve çiğ köfte ikramında bulunmak için Goslar’a davet ettiklerini belirterek, bu konuyla ilgili iki polisin evine geldiğini ve Eker’in Aşağı Saksonya’da siyasi bir etkinlik yapamayacağını söylediklerini aktardı.

Planladıkları etkinliğe 15-20 kişinin geleceğini anlattıklarını belirten Kavzan, "Polisler, 'Buraya gelemez, eğer geldiği takdirde 30 kişi büronuzda olursa, hesabını size keseriz. Bir olay olduğunda bunun bedelini ödersiniz dediler." ifadelerini kullandı.