BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,28
HABER /  GÜNCEL

Alman turistler sır oldu

Tatil için Türkiye'ye gelen Alman turistten iki gündür haber alınamıyor.

Abone ol

Aydın'ın Söke İlçesi sınırları içerisinde kalan Prien Antik Kenti'ni gezerken kafileden ayrılan ve iki gündür haber alınamayan Alman turist için jandarma bölgede arama çalışması başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'ye tatile gelen Heinrich Wundrak ve eşi İngrad Wundrak, pazar günü 18 kişilik kafileyle Söke'ye bağlı Güllübahçe Beldesi'nde bulunan Prien Antik Kenti'ne geldi. Sabah 10.00 sıralarında başlayan antik kent gezisinde kafileden ayrı dolaşan 76 yaşındaki Heinrich Wundrak bir anda ortadan kayboldu. Öğle saatlerinde kafilenin buluşma noktasına gelmeyen Heinrick tüm aramalara rağmen bulunamadı. Jandarma ekipleri, arama köpekleri eşliğinde tüm bölgeyi tararken, 1.80 boyunda, üzerinde gri renkte tişört ve krem renkli şortu bulunan Henrick adlı Alman turistin aranmasına devam ediliyor. Avusturya vatandaşı olan Almanya'nın Nünberg kentinde yaşayan Heinrich Wundrak'ın elektrik yüksek mühendisi ve emekli olduğu, daha önceki yıllarda yine bir başka turistik gezide ortadan kaybolduğu ve yapılan aramalar sonucunda bulunduğu öğrenildi. Eşinin ciddi bir rahatsızlığının bulunmadığını söyleyen İngrad Wundrak ise merakla eşinin bulunmasını veya sağ salim geri dönmesini bekliyor.

Konuyla ilgili Avusturya Konsolosluğu'na haber verildiği ve gerekirse havadan aramalarında başlatılabileceği öğrenildi. 10 Temmuz tarihinde Türkiye'ye tatile gelen Marmaris'te tatile başlayıp, Bodrum Turgutreis'e geçen Heinrich ve İngrad günü birlik turlara katılarak Prien'e geldikleri ve kafilenin daha önceden bölgeyi tanımalarından dolayı rehber istemedikleri öğrenildi.