BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,42
HABER /  MEDYA

Alman Spiegel Türkiye'nin başarısını öve öve bitiremedi! Dünya gücü haline geldi

Yerli üretim hamlesi ile savunma sanayisinde önemli bir noktaya gelen Türkiye, ihracatta da önemli bir konuma yükseldi. Savunma sanayisinde önemli projelere imza atan Türkiye’nin başarısı, dünya tarafından da yakından takip ediliyor. Der Spiegel, Türkiye'nin başarısını övdü.

Abone ol

Türkiye’nin yerli üretim İHA ve SİHA’ların askeri başarısını ele alan Der Spiegel, Türkiye’nin dışa bağımlılığının kalmadığını söyleyerek gelişmiş sanayisini ele aldı.

Türkiye, aralarında Ukrayna, Katar, Umman, Bahreyn, Kazakistan, Türkmenistan, Endonezya, Pakistan ve Libya gibi ülkelerin de bulunduğu birçok ülkeye ihracat faaliyetlerinde bulunurken, Alman basını, gittikçe artan faaliyetlerin ardından Türkiye’nin başarısını ele aldı.Yurt içi ve yurt dışındaki operasyonlarda aktif olarak kullanılan Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı (İHA) hakkında dikkat çekici ifadelerin yer aldığı bir yazı yayınlayan Der Spiegel, Bayraktar TB2’nin Türk savunma sanayisindeki en başarılı ürünü olduğunu söyledi.

Drone üretiminde bir dünya gücü
TB2’nin, dünya çapındaki sıralamada “sınıfının en iyisi” olduğunu söyleyen Spiegel, ülkenin insansız hava aracı üretiminde bir dünya gücü haline geldiğini söyledi.Yurt dışı bağımlılığını bitirmenin yanı sıra savunma sanayi pazarında güçlü bir tedarikçi durumuna gelindiğinin belirtildiği yazıda, Türkiye’nin 2023 yılında silah ihracatının yıllık 9.3 milyar euronun üzerine çıkmasını da beklediğine yer verildi.

Türk tüfekleri Almanya'ya darbe vurdu
Türkiye’nin,dış ülkelerin diğer savunma sanayisinde de iddialı hedefler peşinde olduğunu söyleyen Spiegel, bu durumun Alman G-3 ticaretine de darbe vurduğundan dem vurdu.

Türk ordusunun eli güçlendi
Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzun yıllardır kullanılan Alman piyade tüfeği G-3’lerin yerini yerli üretim olan milli piyade tüfeği MPT-76’ların kullanılmasının Alman silah sektöründe endişeye neden olduğunun belirtildiği yazıda, Türk helikopter gemisi "TCG Anadolu"nun da Türk ordusunun elini önemli derecede güçlendireceğinden bahsetti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Diyarbakır'da normalleşme, ciğer kebabı ve kahvaltıyla başladı 
Foto Galeri Diyarbakır'da normalleşme, ciğer kebabı ve kahvaltıyla başladı  Galeriye Gözat