BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.430,47
HABER /  DÜNYA

Alman Bakan Gabirel'den ahlaksız teklif: Türk hükümeti...

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'ye karşı küstah tavrını sürdürürken çirkin bir açıklama daha yaptı. Gabriel, AB ile üyelik dışındaki seçeneklerin Türkiye'de hükümetin değişmesi halinde gündeme gelebileceğini söyledi.

Abone ol

Almanya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel Türkiye'ye dair skandal tutumuna devam ediyor.

Gabriel, Türkiye'deki mevcut durum ışığında tam üyelik müzakerelerini sürdürmenin mümkün olmadığını savundu.

MÜZAKERELERİ SÜRDÜREMEYİZ

Gabriel, "İnsan haklarını, basın özgürlüğünü ihlal eden ve AB vatandaşlarını net bir gerekçe olmadan cezaevine gönderen bir ülkeyle üyelik müzakerelerini sürdüremeyiz" dedi.

TÜRK HÜKÜMETİ DEĞİŞİRSE DÜŞÜNÜRÜZ

Gabriel, gelecek için de AB üyeliği konusunda Türkiye ile "AB üyeliğinden ziyade farklı şekillerde bir işbirliği" yapılabileceğini ancak bunun da ancak "Türk hükümeti değiştiği zaman gündeme gelebileceğini" ifade etti.

Gabriel bu konuda İngiltere'nin Brexit kararını örnek göstererek, "Belki de Brexit, diğer ülkeler için de örnek teşkil edebilecek bir işbirliği şeklinin İngiltere ile AB arasında oluşmasını sağlar" şeklinde konuştu.

MERKEL YİNE TRİBÜNLERE OYNADI

Almanya Başbakanı gazeteye verdiği mülakatta Türk hükümetine yönelik eleştirilerini de tekrarladı. Almanya Başbakanı, "Müzakerelerin oy çokluğu kararıyla askıya alınması seçeneği de bulunuyor; tüm seçenekleri değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Merkel, "Türkiye hızlı bir şekilde hukuk devleti ölçülerinden uzaklaşıyor" diyerek, bir dizi Alman vatandaşının Türkiye'de tutuklu olması nedeniyle Türkiye ile olan ekonomik işbirliğinin daha da geri çekilmeye devam edilmek zorunda olunduğunu ve projelerin incelemeye alınacağını kaydetti.