BIST 8.975
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.293,24

Allah ıslah etsin!

Dünyanın dört bir yanında terör saldırıları var. Önce ülkemizde, sonra Belçika'da ve son olarak kardeş ülkemiz Pakistan'da, terör o kirli yüzünü gösterdi.

Dünyanın dört bir yanında terör saldırıları var. Önce ülkemizde, sonra Belçika'da ve son olarak kardeş ülkemiz Pakistan'da, terör o kirli yüzünü gösterdi. Böyle bir durumdayken, tüm dünya el ele verip teröre karşı birleşmeliyken, Belçika'nın başkenti Brüksel'de, adını ağzıma bile almak istemediğim o terör örgütünün çadırı tekrar kuruldu.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığını böyle bir durumda bile benimsemekten geri kalmayan bir ülkeye ne denir bilmiyorum. Terörün dili, dini, ırkı, mezhebi yoktur. Bunu anlamaları için daha ne olması lazım? Çok değil, beş dakika oturup düşünen herkes; sonunda masum insanların canının yandığı bir işe girişmez. Böyle bir işten ya da bu kirli işleri yapanlardan medet ummaz. Aynı zamanda bilir ki, ilahi adalet denen bir şey var ve bunun sonucuna suçu olan herkes, zamanı gelince katlanır.

Köşemin seviyesini düşürmemek adına,daha fazlasını, yani ağzıma geleni yazamıyorum. Söyleyecek tek bir sözüm var: Allah ıslah etsin.

***

Gelelim Beratcan cinayetine. Hiçbir suçu, günahı olmayan bu yavru, annesinin ahlaksızlıklarına istemeden tanık olduğu için öldürüldü. Annesi namus denen şeyden bir haberdi. Babasını başka bir adamla yıllardır aldatıyordu. Belki de öncesinde o sabi de hissetmişti bu durumu. Annesine hesap sorma hakkı vardı. 'Böyle bir namussuzluğu nasıl yaptın?' demek isterdi belki. Annesinin ve evli bir kadınla birlikte olmaktan utanç duymayan sevgilisinin yüzüne tükürebilirdi. Bunların hiçbirini yapmadı, yapamadı Beratcan.

Beratcan'la birlikte; insanlıkta öldü. Daha önceleri defalarca kez öldüğü gibi. Bilmiyorum, tüm kötülükler ölmeden, insanlık, daha kaç kez ölecek!..