BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,70
HABER /  SEÇİM

Allah bizi bunların eline düşürmesin!

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Ekmeleddin İhsanoğlu'na tepki gösteren eski Donanma Komutanı'na sert çıktı!

Abone ol

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'na laik kesimden itirazlar yükselmeye devam ediyor. İhsanoğlu'nun adaylığına bu kez ise Donanma eski komutanı Nusret Güner'den itiraz geldi. 

Komutanının laiklik noktasında Ekmeleddin İhsanoğlu'na yaptığı eleştireleri köşesine taşıyan Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, "İnsanın dindar olmasını, laiklik karşıtı diye mütalâa etmek ya da cumhuriyete karşı bir tavır gibi değerlendirmek ne demek?" diye sordu. 

Nazlı Ilıcak'ın, bugünkü yazısının 'İhsanoğlu ve laiklik' kısmı şöyle:

BU TUTUM TÜRKİYE'NİN BAŞ BELASI 

Bir kısım askerin ve siyasetçinin dindar insanı ötekileştiren tutumu Türkiye’nin başının belâsı. Eski Donanma Komutanı Nusret Güner’in açıklamaları, bu zihniyetin ülkemize verdiği zararları yeniden hatırlamama vesile oldu. Güner, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu beğenmemiş; Twitter’dan şu açıklamayı yapıyor: “Küresel güçlerin oyununu sadece 20 onurlu milletvekili değiştirebilir. Bakalım kral çıplak diyecek bir vekil çıkacak mı?”

CHP'NİN VARLIK SEBEBİ ORTADAN KALKMIŞTIR 

Ayrıca, Ulusal Kanal’a yaptığı değerlendirmede eski Donanma Komutanı şöyle konuşuyor: “Böyle bir aday gösteren CHP’nin varlık sebebi ortadan kalkmıştır. Türkiye’nin %40’ı, laik, cumhuriyetçi bir aday bekliyor. Meclis’teki 550 milletvekilinin de böyle bir görevi var. Eğer bunu yapamıyorlarsa, o Meclis’i reddetmek gerek.”

ALLAH BİZİ BU KAFALARIN ELİNE DÜŞÜRMESİN 

Hâlâ kafalar çok karışık. Allah bizi bu kafadakilerin eline düşürmesin. İnsanın dindar olmasını, laiklik karşıtı diye mütalâa etmek ya da cumhuriyete karşı bir tavır gibi değerlendirmek ne demek? Ekmeleddin İhsanoğlu’nu başka sebeplerden beğenmeyebilirsiniz. Ama, kendisi aksini ifade etmiş olmasına rağmen, onu “laiklik ve cumhuriyet karşıtı” diye damgalamak, ötekileştirici bir davranış ve niyet okumaya dayanan bir peşin hüküm. Vatandaşın pek çoğu, bu yüzden CHP’den soğumuştu. Aslında CHP, Eklemeddin İhsanoğlu tercihiyle, dindar ve muhafazakâr geniş bir kitleye de zeytin dalı uzatmış oldu.

NAZLI ILICAK'IN BUGÜNKÜ YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN