BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,18
HABER /  GÜNCEL

Alıcı kılığına girip 17 kişiden 500 bin lira dolandırdılar

KONYA'da son 3 ayda alıcı gibi davranarak, 15 kişiden otomobil, 1 kişiden ofis malzemesi, 1 kişiden de 12 küçükbaş hayvan alıp paralarını ödemeyen ve yaklaşık 500 bin TL'lik dolandırıcılık yapan 5 kişi, tutuklandı.

Abone ol

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kent merkezinde son 3 ayda 17 kişinin dolandırılmasıyla ilgili çalışma başlattı.

Dolandırıcılıktan mağdur olanların ifadelerine başvuran ekipler, şüphelilerin kimliklerini belirledi.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Mustafa İlseven (42), Özgür Çalı (31), Fatih Gürbüz (28), Mustafa Tekeli (23) ve Turgay Balkarkaya (38), düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Şüphelilerin, 15 kişiden otomobil, bir kişiden 12 küçükbaş hayvan, bir kişiden de ofis malzemesi alarak, yaklaşık 500 bin liralık dolandırıcılık yaptığı öğrenildi.

Ayrıca, şüphelilerin gösterişli bir büro açarak araç satmak isteyen kişilere güven verdikleri, araçları satın alma işlemlerini noterin kapanacağı saate denk getirerek aldıkları otomobilin parasını yatırmadan kayıplara karıştıkları ve sık sık iş yeri değiştirdikleri bilgisine ulaşıldı.

Şüphelilerin sorgusunda, dolandırdıkları kişilerin zararını karşılamak istediklerini söyledikleri belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.