BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.490,13
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Ali Koç'tan bomba sözler: Gözümüzü kararttık Avrupa'ya gitmeyebiliriz

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, ara transfer dönemi için ''Gözümüzü kararttık belki de önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına gitmektense doğru hamleleri yapıp şampiyon olabilecek kadro kurabiliriz.'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör Ersun Yanal ile 1.5 yıllık anlaşmaya imza attı. Ülker Stadyumu'nda düzenlenen imza törenine; Başkan Ali Koç ile Ersun Yanal katıldı. İmza töreninde konuşan Ersun Yanal, 4.yıldızı takıp şampiyon olacaklarını söyledi. Ali Koç ise ''Gözümüzü kararttık belki de önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına gitmektense doğru hamleleri yapıp şampiyon olabilecek kadro kurabiliriz.'' şeklinde konuştu.

''Dün bir taraftarımız tribünden düşerek hastaneye kaldırıldı, maçtan birkaç dakika önce oldu. Sabaha kadar iki ameliyat geçirdi, iyi geçti. İnşallah Soner kardeşimiz sıkıntılı durumdan kurtulacak acil şifalar diliyorum.'' diyen Ali Koç, ''Dünkü maçtaki gibi, belki 5-0, 6-0 kazanabileceğimiz bir maçı son dakikada berabere bitirdik. İçinde bulunduğumuz bu durumu, formsuzluk, dayanıksızlık, transferler vb futbol mantığıyla açıklamak imkansız. Hayatın olağan akışına aykırı. Kulübümüzün geleceği için çok önemli olduğunu düşündüğüm pek çok yeniliği hayata geçirdik. Ama ne yazık ki, top çizgiyi geçmediği zaman, ağzınızla kuş tutsanız bile futbolun skorları her şeyin önüne geçiyor. Güzelliklerin önüne geçiyor.'' ifadelerini kullandı.

''Cocu'ya da hizmetleri için teşekkür ederim. Yolları ayırdığımızda durumu için teşekkür ederim. Geçmiş yıllarda ayrılıklar farklı atmosferde olurdu. Ayrılık rakamları izah edilen gibi değil. Cocu'nun burada olması nedeni ailesi ile Türkiye'de kalmak istemesiydi. Cocu Ocak ayı ortasına kadar ailesiyle Türkiye'de kalmak istedi. Ayrılık şartlarını resmi şekilde kendisine belirttik. Hiçbir zaman 3 yıllık tazminat söz konusu değildi. Tazminat 1 yıllıktı. Kendisi ciddi indirim yaptı. Bundan sonraki hayatında başarılara imza atacaktır. Erwin Koeman'a da özellikle teşekkür etmek istiyorum. İlk 3 maçta müthiş bir liderlik örneği gösterdi. Hiç beklemediği anda sorumluluk aldı. Profesyonelliği hiçbir zaman elden bırakmadı. Camiaya hizmet etti.''

''DÜN DERBİ ATMOSFERİ VARDI''
Şampiyonluk vaat etmedik. Ama içinde bulunduğumuz durumu da tahmin etmedik. İstediğimiz noktaya gelmenin çok büyük liderlik gerektirdiğini biliyorduk. Hiçbir zaman bu kadar sancılı olacağını tahmin etmiyorduk. Taraftarlara teşekkür ediyorum. Tribünler tamamen doluyor. Dün akşam derbi maçı gibi bir atmosfer vardı. Söylemesi kolay, gerçekleştirmesi zor bir duruş. Mahcubuz, üzgünüz ama dünyanın sonu değil. Bu durumdan hep beraber çıkacağız. Taraftarımız çok takdire şayan bir tutum sergiliyor. Ümitlerini kaybetmiyorlar. Her yerde bize destek veriyorlar. Hava şartları ne olursa olsun stadı dolduruyorlar. Var güçleriyle takımı ve yönetimi destekliyorlar.

''ERSUN HOCA OPSİYONU BİZE BIRAKTI''
''Dünyanın sonu değil, bu durumdan hep birlikte çıkacağız. Fenerbahçe şu an dışarıdaki hava gibi, yağmur, ıslak zemin var, görüş mesafesi sınırlı. Güneş açması için Ersun Yanal hocamız burada. Ersun hoca opsiyonu bize bıraktı. Ne pazarlık edildi, ne menajer bulundu. Kendisi avukat da kullanmadı. Sözleşmeyi önüne koyduk, Ersun hocamız sözleşmeye bakmadı bile. "Yarım kalan bir işim var, hayalim 4. yıldız" dedi. Ersun hoca opsiyonu bize bıraktı. Ne pazarlık edildi, ne menajer bulundu. Kendisi avukat da kullanmadı. Sözleşmeyi önüne koyduk, Ersun hocamız sözleşmeye bakmadı bile. "Yarım kalan bir işim var, hayalim 4. yıldız" dedi.''

''GEREKİRSE GÖZÜMÜZÜ KARARTACAĞIZ''
''Bu seneyi kaybettik ama bu bir fırsattır. Bunu fırsata çevirmeliyiz. Biz elbette transfer yapacağız. Gerekirse gözü karartacağız. Evet, bu seneyi kaybettik. Ama bu bir fırsattır. İnanıyorum ki, önümüzdeki sezonu belki de şimdiden kazanmış olacağız. En önemli hedef önümüzdeki yılı kurgulamak. Hedeflerimiz Türkiye Kupası ve ikinci yarının liderliği ya da en azından ilk 3 sırasında yer almak.''

''AVRUPA'YA GİTMEYEBİLİRİZ''
''Gözümüzü karartmak demek, belki de önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına gitmektense doğru hamleleri yapıp şampiyon olabilecek kadro kurabiliriz. FFP çerçevesinde 11.9M€ bütçemiz var. Bazı pozisyonlar ve isimleri belirlemiştik. Satın alam ve kiralama şeklinde. Bize en çok uyacak model 18 ay kiralayıp, sonra almak. FFP Türk kulüplerinin özelinde arzu ettiği başarıyı yakalayamamıştır. Umarım Türk kulüpleri için Avrupa'dan men söz konusu olmaz. Türkiye'de büyük bir futbol tutkusu var. Bu da UEFA açısından marka değeri için önemli. Biz ağzımızla kuş tutsak, FFP kurallarına, yani üç yıllık eksi 30 milyon euro olma kuralına riayet edemeyeceğiz. Bunu UEFA nasıl yorumlayacak, 31 Ocak'ta görüşmemiz var. Benim anladığım kadarıyla FFP, Türk kulüpleri özelinde arzu ettiği başarıyı sağlayamamıştır. Devre arasında yollarımızı ayıracağımız oyuncular olacak.''

''COMOLLI'DEN MEMNUN OLDUĞUM YANLAR VAR MEMNUN OLMADIĞIM YANLAR DA''
''Damien Comolli'den memnun muyum... Memnun olduğum yerler var, olmadığım yerler var. Memnun olmadığım yönler; takım olamadık... Sizin yazdığınız gibi değil. Sportif direktör transfer çalışmalarını yapar, futbolcuların ne yapacağına karışmaz. Memnun olmadığım kısım ise takım olamadık. Takım ruhunu yakalayamadık. F.Bahçelilik ruhunu aşılayamadık.

TRANSFERLERİN PERFORMANSI
Transfer çalışmalarımız eleştiriliyor. İki hedefimiz vardı: Ortalama yaşı indirmek, asgari maaşları indirmek. Bunları başardık. Esas hayal kırıklığına uğradığımız konu, elit oyunculardan aldığımız performans. Ama bazı mecralarda yazdığınız şekilde değil. 4 tane elit oyuncu aldık, birisi Ayew. Keşke imkanımız olsa da kiralamasını uzatabilsek, zaman ne olacağını gösterecek. Islam Slimani, Sporting'de 79 maçta 47 gol 5 asist yapmış. Oradan 30 milyon pound'a transfer olmuş - kulüp rekoru olmuş. Burada 47 maçta 14 gol atmış 6 asist yapmı. Cezayir'de 49 maçta 25 gol atmış. Ülke tarihinin en çok gol atan 4. oyuncusu şu anda. Slimani'nin bugün yaşadıklarını yaşayacağını kim tahmin edebilirdi ki? Futbolda bazen bazı şeyler mantıkla açıklanamıyor. Gelelim Benzia'ya. Lyon ve Lille formalarıyla Ligue 1'de 93 maça çıkmış. Bunların 77'sinde ilk 11'de oynamış ve 11 gol atmış. Fransa'nın bir dönem 15-20 yaş grubu arasında ülkenin en gelecek vadeden oyuncusu olarak gösteriliyordu. Benzia'yı aldığımızda medyanın nasıl olumlu yansıttığını hatırlıyorum. Ama şu an tanınacak halde değil. Reyes'ten de yaptığımız yatırımın karşılığını alamadık. Hayal kırıklığı mı dersiniz? Burada Cocu'ya hak vermek istiyorum. İki ay takımın belkemiği olarak Josef de Souza ve Giuliano'ya göre hazırlık yaptı, son dakikada elinden aldık. Ama bu oyuncuları o bedellere satmamak olmazdı.

ERSUN YANAL'A KARŞI MI?
Taraftar Ali Koç, başkan Ali Koç hakkında ne düşünürdü? Ali Koç: Çok çabaladığını, çok uğraştığını, iyi işler yapıldığını ama bir o kadar da talihsiz olduğunu, bazı işlerin de yaşanarak öğrenildiğini ama yarının çok güzel olacağını düşünürdü. Zerre kadar şüphesi olmazdı. Ocak ayında Ersun Yanal hakkında görüşlerimi belirttim. O zaman Cocu ile devam etmeyi düşünüyordum. Ben asla, asla demeyen bir insanım. Hocamız için, 'Bugün olmayacak, yarın da olmayacak' demişim. Hatta hocamız için, 'PR kampanyası yapıyor' demişim. Hatta, 'Ersun hoca ile uzun vadeli plan yapabileceğimizi düşünmüyor' demişim. Şampiyonluk sezonu için de hakkını verdik.

ERSUN YANAL: 4.YILDIZI TAKACAĞIZ
''Fenerbahçe'nin büyüklüğü sadece futbolla yorumlanacak kadar sığ olmamalıdır. 4. yıldızı takacağız, 4. yıldızı takmak için var gücümüzle çalışıp, taraftarımızın desteğiyle bu şampiyonluğu göğüsleyeceğiz.'' diyen Ersun Yanal, ''Sayın Başkanın vurguladığı gibi bulunduğumuz sürecin içinde 2 gün geçti. F.Bahçe sporda Türkiye'nin en büyük lokomotifidir. Fenerbahçe'nin büyüklüğü, sportif hedeflerin bile üzerindedir. Şunu biliyorum ki, Fenerbahçe'nin büyüklüğü kendi koyduğu sportif hedeflerin de önündedir. Fenerbahçe'nin büyüklüğü Türkiye'nin en büyük sportif örgütü olmasındadır. Fenerbahçe'nin büyüklüğü sadece futbolla yorumlanacak kadar sığ olmamalıdır. 4. yıldızı takacağız, 4. yıldızı takmak için var gücümüzle çalışıp, taraftarımızın desteğiyle bu şampiyonluğu göğüsleyeceğiz. Fenerbahçe'nin sahada oynaması gerektiği gibi oynayacağız. İstatistikleri yine biz belirleyeceğiz. Ligin yeni başladığını düşünerek 2. yarıda zirvede yer alan bir takım olacağız. İstatistikleri yine biz belirleyeceğiz. 2010-11 sezonu şampiyonu Fenerbahçe'dir. Bunu her röportajımda söyledim. Bir daha bu konuyu açmayın. Oynamak istediğimiz futbol için bir zamana ihtiyacımız var. İkinci yarı farklı bir Fenerbahçe izleyeceksiniz. Kadro dışı kalan futbolcular için Pazartesi günü bir araya gelip değerlendireceğiz.'' şeklinde konuştu.