BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Ali Koç'tan bomba sözler! Ersun Yanal geliyor mu Cocu gidiyor mu?

Ali Koç FBTV'de son dakika bombalarını patlattı. Canlı yayında soruları yanıtlayan Ali Koç, Ersun Yanal geliyor mu Cocu gidiyor mu? sorularına açıklıkla yanıt verdi. İşte Ali Koç'un söyledikleri...

Abone ol

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe TV canlı her satırı bomba açıklamalar yaptı. Kadro dışı kalan futbolculardan Aykut Kocaman'a, takımdaki ihanetten Cocu gidecek mi sorusuna kadar her konuda sansürsüz konuştu. Ersun Yanal konusunda "Onun döneminden beri rahat maçlar izlemiyoruz" diyerek samimi bir itirafta bulunan Ali Koç, buna rağmen değişiklik düşünmüyor. İşte Ali Koç'un açıklamalarından satır başları...

ERSUN HOCA'DAN BERİ RAHAT MAÇ İZLEMİYORUZ
- Benim için en kolay şey, herkesin istediğini yapmak olmaz mı? Ersun hocayı getirdim derim ama kulüp böyle yönetilmez. İnsanlar istediği için ben Ersun Yanal'ı getirmeyeceğim diye bir durum yok. Onun döneminden beri rahat maçlar izlemiyoruz. Uzun vadeli bir proje yapacağımıza inanmadığım için bu kararı aldım. Ersun Hoca ile aldığımız şampiyonluk, en keyifli şampiyonluk. En kolay şey, hoca değişikliğine gidip insanların gazını almak.

ŞİMDİ OLMAZ ÇÜNKÜ...
-Şu aşamada hoca değişikliği yapmanın erken olduğunu düşünüyoruz. Ne Wenger, ne Blanc, ne de Tayfun Korkut ile konuşmadık, görüşmedik. Bodrum'a bir yarış izlemek için geldi, görüştük. Ertesi gün o haberler çıktı. Hocamıza da, 'Burası Türkiye, Balkanlardan gelen hocalar başarılı oluyor çünkü daha duygusal. Kuzey Avrupalılığı bırakman lazım dedim.


- Ersun Yanal'la ilgili bir planımız yok. Kendisiyle konuşmadık. Medyada yoğun bir kampanya var ama ben bunlardan etkilenmem. Biz uzun vadeli planlarla çıktık. Ne kendisi ile konuştuk, ne de konuşmayı planlıyoruz. Olmayacağını buradan söylüyorum. Taraftarlarımızdan ricam lütfen Ersun Yanal sevdasına bir son verelim.

''AATIF'LA DİRAR DİSİPLİNSİZ ODLUKLARI İÇİN KADRO DIŞI KALDILAR''
- Aatıf ve Dirar, disiplinsizlik, vurdumduymaz tavırlar, ekip ruhu adına olumsuz görüntü ve sportif performanstaki başarısızlıklar nedeniyle kadro dışı bırakılmıştır. Gözlemlediğim kadarıyla en mutsuz günlerimizde bile bu iki oyuncu son derece şen şakrak. Benim arzuladığım, aşılamak istediğim, beklediğim, talep ettiğim ruhu yansıtmayan bir davranış içindeydiler. Tüm meslek kategorileri arasında, bilhassa üç büyük takımda futbolcuların harcadıkları mesai ve aldıkları paraya baktığınızda en üstte gelirler.

''BU DURUMDAN ÇIKACAĞIZ''
- Hatalar yaptık mı evet yaptık. Hatalar yapacağız. Bu işin okulu yok. Üç maç var ki top bir kere kalemize girmiş ve gol olmuş o maçlardan 3 puan alsak 6-7 puan yukarıda olacaktık. Sıkıntılı bir dönem bizim için ama bu durumdan çıkacağız.

''DE SOUZA-GIULIANO'YU MECBUREN SATTIK''
- Ne durumda işi devraldığımızı unutmayalım. Yeniden yapılanma hedeflerimiz doğrultusunda adımlarımızı atıyoruz. 11 transfer yaptık. Hem gençleştirme oldu, hem de ücretlerde düşüş oldu. Zaman gösterecek. Lugano'yu hatırlayın. Edu'yu hatırlayın. Gençlerimizi tecrübeli isimlerle bir araya getirdik. Giuliano ve Josef de Souza hocamızın satılmasını istemediği isimlerdi ancak aldığımız teklifleri kabul etmemek sorumsuzluk olurdu. Dönüp bu paraları büyük transferlere harcamadık. FFP'ye uymak zorundaydık. FFP olmasa dahi kulübün içinde bulunduğu ekonomik durumda kendi kendimize FFP uygulardık. FFP nedeniyle 25 milyon euro kullanabilirdik. Bize kurşun atma şansı veren hamleler çok geç gerçekleşti.

SPONSOR MÜJDESİ
- Hayal kırıklığını yaşadığımız sancıyı, kızgınlığı her şeyi anlıyorum. Geleceğin takımını inşa etme konusunda taraftarlarımızdan daha sabırlıyım ve daha umutlu bakıyorum. Haftaya Sivasspor maçına yeni sponsorla çıkacağız. Oradan da kaynak gelecek. Kefil olup borç bulduk. 700-800 milyon TL kaynak yaratmamıza rağmen halan mart ayından sonrasını göremiyoruz. Avrupa'nın en iyi basketbol takımı var. Bunun bütçesi 30 milyon Euro. Bu bütçeyi koruduk. Allah izin verirse bu sezon o kupayı alacağız.

''ISLIK KONUSUNDA HAKLI DEĞİLSİNİZ''
- Şartlar ne olursa olsun bir tane Fenerbahçemiz var. Sahip çıkmamız lazım. Her şekilde bunu kınıyorum. Kızmakta, eleştirmekte haklısınız ancak ıslık konusunda haklı değilsiniz. Taraftarımızın tepkili olmalarını anlıyorum. Ben yönetici olduktan sonra maçlara gitmeye başlamadım 7 yaşından beri gidiyorum. Onları çok iyi anlıyorum. Hatta bazen fazla taraftar gibi hareket ettiğim için de eleştiriliyorum.

''MÜJDAT YETKİNER KÜFÜRLER ETTİ''
- Müjdat Hoca açık sözlü bir insandır. Seçim sürecinde Aziz Yıldırım'ın tarafında yer aldı. Bir avukat görevlimize saldırma noktasına geliyor. Ertesi gün Dereağzı'nda çok ağır ifadeler kullanarak hem bana, hem de bana oy vermiş kongre üyelerine hakaret ve küfürler ediyor. Taraftarımıza sesleniyorum. Siz tribünde bağırıp çağırırken görün biz nelerle uğraşıyoruz. Bizim iyi niyetimizden şüphe etmeyin. Belki biraz zaman alacak ama her daim bize destek olun. Ben küfür etmedim diyor. Biz öyle bir ülkede yaşıyoruz ki yalan söylenince inanılıyor, doğru söyleyen doğruları ispat etmek zorunda kalıyor.

TARAFTARA SİTEM ETTİ
- Geçen gün taraftarlarımızla konuşuyoruz, "Tamam, anladım" diyorum sosyal medyada "Terbiyesizlik yapma" dediğim yazılıyor. Bunları yapmayın. O taraftarlara söylüyorum. Gerçekten dostsanız bize seslenip, bir yandan video çekiyor olmanız ayrı bir saçmalık. Onur'un da, Damien'ın da PR'ı yok, lobisi yok. Oturup görüştüğü gazeteciler yok. Olmasın da.

''COMOLLI'YE KIZIYORUM''
- Ben de kızıyorum Damien Comolli'ye. Takımlaşma konusunda daha sert önlemler alabilmeli. 6 hafta önce 'bu teknik kadroda sıkıntılar var' dedim, harekete geçmesi zaman aldı. Bizim oyuncularımızın sırtının sıvazlanmasına ihtiyacı var dedim, olumlu sonuç çıkarabilirdi.

Volkan Demirel hocanın üstüne yürümüş! Ali Koç neler anlattı neler!

Ahmet Çakar da Aykut Kocaman'a fena salladı!

Ali Koç ihaneti açıkladı! Fenerbahçe'nin soyunma odasına halı serip...