BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL

Ali İsmail Korkmaz davası Kayseri'de başlıyor

Eskişehir'de Gezi olaylarına destek için 2 Haziran'da düzenlenen yürüyüşte saldırıya uğrayıp hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili ilk duruşma bugün Kayseri'de görülüyor.

Abone ol

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemlerine destek için yapılan yürüyüşte polis müdahalesinden kaçarken saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması bugün Kayseri’de görülecek.

Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran’da Gezi olaylarına destek için Eskişehir’de AKP binasına yürüyen kalabalık arasındaydı.

Polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesi üzerine ara sokaklara kaçan Korkmaz’ın, sivil kıyafetli, kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradığı iddia ediliyordu.

Doğan Haber Ajansı (DHA), olayla ilgili davanın görüleceği Kayseri’de ilk duruşma öncesi adliye binası önünde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığını, yaklaşık 2 bin polis memuru, 2 TOMA ve bir polis helikopterinin görevlendirildiğini aktardı.

Korkmaz’ın ölümüyle ilgili davada biri polis 5’i tutuklu 8 sanık adam öldürmek ve bu suçu kolaylaştırmaktan 10 yıl ile ömür boyu arasında hapis cezası istemiyle yargılanacak.

DHA, duruşma öncesi Kayseri’nin giriş ve çıkışlarına arama noktaları kurulduğunu ve Eskişehir’den davayı izlemek için Kayseri’ye kaldıran 9 otobüsün şehir girişlerinde arandığı bildiriliyor.