BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Ali İsmail Korkmaz davası ertelendi

Eskişehir’de Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz olayında tanıkların sanıklardan önce dinlenmesine avukatların itira...

Abone ol

Eskişehir’de Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz olayında tanıkların sanıklardan önce dinlenmesine avukatların itiraz etmesi üzerine duruşma ertelendi.
Eskişehir’de Gezi Parkı olaylarında darp edildikten bir süre sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın darp edilme anını gördükleri iddia edilen tanıkların dinlenmesi için yapılacak duruşma, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmaya yaklaşık farklı illerden gelen yüz avukat katıldı. Mahkeme heyetine bir dilekçe sunan avukatlar, tanıkların sanıklardan önce dinlenmesinin ‘Adil Yargılama Hakkı İhlalinin’ gerçekleştiğini savundu. Avukatlar adına konuşan Ömer Kafile, sanıkların yüzüne iddianame okunmadan tanıkların dinlenemeyeceğini belirterek, “Bu davanın asıl görülme yeri Kayseri Ağır Ceza Mahkemesidir. Asıl yargılama Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacaktır. Bir davada sıralama vardır. Bu sıralamaya göre tanıklar, sanıklardan önce dinlenemez. Bu sıralamaya göre yargılamanın yapılması gerekir. Öncelikle sanıkların yüzüne okunması, daha sonra sanıkların ifadeleri alındıktan sonra tanıkların dinlemesi gerekiyor. Bugün tanıkların ifadesi alınırsa sanıklar, tanıkların verdikleri ifadeye göre, düşüncelerini ve ifadelerini değiştirebilirler. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 Şubat 2014 tarihinde görülecek olan davanın sonrasında tanıkların dinlenmesini talep ediyoruz” diye savunma yaptı. Sanık avukatları ise, tanıkların asıl mahkeme yeri olan Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dinlenilmesi gerektiğini ifade etti. Mahkeme heyeti bir ara karar alarak, tanık beyanlarının, sanık beyanlarının Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde alındıktan sonra alınmasına ve tanıkların esas mahkeme olan Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazılarak tanıkların dinlenme talebinde bulunulmasına karar verildi. Mahkeme heyeti duruşmayı 28 Şubat 2014’ erteledi.
(İHA)