BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,96
ALTIN 2.438,51
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM iş takvimi-2018

ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, ÖSYM sınav takvimi haberimizde. 6 Mayıs pazar günü yapılan ALES sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu öğrencilerin gündeminde. 2018 yılı ÖSYM sınav takvimine göre Akademik Personel ve Lisanüstü Eğirimi Giriş Sınavı sonuçları 7 Haziran perşembe günü açıklanacak. ALES sonuç sorgulaması adayların TC numarası ve şifresi ile yapılacak.

Abone ol

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak, ALES sonucu sorgulama sayfası erişimi haberimizde olacak. 6 Mayıs'ta 81 ilde yapılan ALES sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 7 Haziran Perşembe günü açıklanacak. ALES sonuçları TC numarası ve adayların giriş şifresi ile sorgulanacak. https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ALES sınav sonuçları sorgulanabilecek. Link 7 Haziran'da erişime açılacak ve aynı anda haberimizde olacak. ALES sonuç bilgisi adayların adreslerine posta yoluyla gönderilmeyecek, ALES sonuçları online olarak sorgulanacaktır.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: ÖSYM sınav takvimi daha önceden açıklanıyor. Sınav takvimine göre ALES sonuçları 7 Haziran 2018 Perşembe günü açıklanacak.

ALES soru ve cevapları açıklandı. Binlerce aday soru ve cevaplar açıklanır açıklanmaz ÖSYM'nin sitesine akın etti. Soru ve cevaplara ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

ALES SORU CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ: Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır.