BIST 9.541
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.475,45
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ALES başvuru nasıl yapılır hangi bankaya ne kadar ödenecek?

ALES başvuru ÖSYM 2017 başladı. Binlerce aday ALES başvurularının hangi bankaya yapılacağını merak ediyor. ALES başvurusu nasıl yapılır ALES sonbahar başvuru ücreti ne kadar? ALES 2017 ÖSYM başvuru ekranı detaylarıyla haberimizde.

Abone ol

Binlerce adayın merakla beklediği ALES başvuru ÖSYM 2017 başladı. Peki ALES başvuru ücreti ne kadar hangi bankaya yatırılacak? Başvurular yapılırken nelere dikkat edilmeli?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için başvuru yapmak isteyen adayların, ilk olarak ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne (AİS) giriş yapması gerekmektedir. AİS'e giriş yapmak için adaylardan T.C. Kimlik Numarası ve Aday Şifresi istenir.

Sisteme giriş yapan adaylar, sol menüden "Başvuru Sürecindekiler" sekmesine tıklamalı ve ardından 2017 - ALES seçeneğine girmeli. Ardından başvuru ekranı gelecek ve adaylar bu ekran üzerinden başvurularını tamamlayacak.

BAŞVURU ÜCRETİ 90 TL

Başvurular bugünden itibaren (26 Eylül) alınmaya başlandı ve 4 Ekim 2017 tarihine kadar sürecek. ALES sınav ücreti ise 90,00 TL olarak belirlenmiş durumda. 

ALES BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

ALES Sonbahar Dönemi Sınavı'na girmek isteyen adayların, 90,00 TL sınav ücreti ödemesi gerekmektedr. Sınav ücretleri Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)'nden ödenebilir.