BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.487,55
HABER /  DÜNYA

Aleksis Çipras'dan iddia: Türk jetleri beni taciz etti

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Türk jetleri beni taşıyan askeri helikopteri taciz etti" iddiasında bulundu. Çipras'ın, Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından taciz edildiği yönündeki iddiasının, gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

Abone ol

Yunanistan Başbakanı Çipras, ülkesinin Bağımsızlık Günü kutlamaları için ziyaret ettiği Türkiye kıyıları karşısındaki Eşek (Agathonisi) Adası'nda yaptığı açıklamada, kendisini taşıyan askeri helikopterin Türk jetleri tarafından taciz edildiğini öne sürdü.

Türk jetlerinin 'her zaman olduğu gibi Yunan jetleri tarafından püskürtüldüğünü' de iddia eden Çipras, "Türkiye'nin bu gibi gereksiz ihlalleri anlamsızdır. Boşuna yapılan benzin masraflarıdır" dedi.

Çipras, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin egemenlik haklarını ve en ücra kösesindeki adalarımızı gereğinde yüzerek de gelir müdafaa etmesini iyi biliriz. Türkiye bunu anlamalıdır."

Çipras, Türkiye'ye, 'gerginlik ortamı yaratma yerine, Yunanistan'ın arzu ettiği barış, dostluk ve işbirliği yoluna girmesi' çağrısında bulundu.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Çipras ve bazı yabancı basın organları tarafından iddia edildiği gibi, Türk savaş uçaklarının herhangi bir taciz girişimi olmadığı, uçakların mutat görevlerini icra ettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos da Türkiye'yi hedef aldı

Yunanistan'ın 25 Mart 1821'de Osmanlı yönetimine karşı ayaklanmasının 198. yıldönümü nedeniyle tüm ülkede düzenlenen kutlama törenlerina katılan Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos da açıklamasında Türkiye'yi hedef aldı. Pavlopulos, Antik Yunan döneminde Ispartalıların Pers ordularına karşı sloganı olan, "Molon Lave (Cesaretin varsa gel)" ifadesini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Golan tepeleri gerçekte kimin? Haritaya bakın İsrail bu yüzden istiyor
Foto Galeri Golan tepeleri gerçekte kimin? Haritaya bakın İsrail bu yüzden istiyor Galeriye Gözat