BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.495,63
GÜNCEL

Albüm çıkaran şarkıcı Taksim'de dolar dağıttı

Yeni bir albüm çıkaran Ayhan Murat isimli sanatçı, korsan albüm satışlarına tepki göstermek amacıyla Beyoğlu’nda vatandaşlara dolar dağıttı. Dağıtım sırasında izdiham oluşunca devreye polis girdi.

Galatasaray Meydanı’nda buluşan yönetmen Murat Uygur ile halk müziği sanatçısı Ayhan Murat, korsan satışlara dikkat çekmek için ilginç bir yola başvurdu.


Taksim Meydanı’nda gerçekleştirilmek istenen etkinliğe polis izin vermeyince, para dağıtımına Galatasaray Lisesi önünde devam edildi. Yasadışı albüm satışlarına tepki göstermek ve yetkilileri korsan satışı konusunda uyarmak amacıyla vatandaşlara kendi çıkardıkları albüm ile birlikte 10’ar dolar dağıtan yönetmen ile sanatçı, izdihama neden oldu. Para dağıtıldığını duyan çoğunluğunu İstiklal Caddesi’ndeki vatandaşların oluşturduğu kalabalık, sanatçı ile yönetmenin başına toplandı. İzdiham oluşunca polis etkinliğin sona erdirilmesi için uyardı.


Para ile birlikte albümü almayı başaran adının açıklanmasını istemeyen bir öğrenci, “Bundan sonra artık gönlümüzde kendisi” dedi. Bir başka öğrenci de, “Bir sonraki albümü satın alacağım büyük bir ihtimalle” dedi.
Sanatçı Ayhan Murat, “Buraya toplanmamızın amacı, korsan satışların önüne geçilmesi. Milletvekillerimizin bu yasayı bir an önce çıkarmasını bekliyoruz. İnşallah emeğe saygı duyulur” dedi.


Yönetmen Murat Uygur ise albüm ve korsan satışa ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Biz lansman gecesi yapsak sonuç alamayız, para dağıtırsak hedefimize ulaşırız dedik. Bu şekilde para dağıtırsak haber değeri olur, o haberin yanında sesimizi de duyurmuş oluruz dedik” şeklinde açıklama yaptı. Halk müziği sanatçısı, dağıtılan paranın ardından albümden kısa bir parça seslendirdi.

Sitene Ekle