BIST 9.782
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.433,04
HABER /  EKONOMİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Dolar alanlar eyvah diyor

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, son dakika açıklamlarda bulundu. Albayrak "Türkiye güçlü performansıyla yine birilerini üzmeye ve şaşırtmaya devam edecek." dedi.

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Türkiye'nin ekonomisiyle ilgili konuştu. Albayrak, "Türkiye güçlü performansıyla yine birilerini üzmeye ve şaşırtmaya devam edecek." dedi.

"Konutta mart itibarıyla günlük takip ettiğim rakamlar çok güçlü bir toparlanmaya işaret ediyor." diyen Albayrak şu ifadeleri kullandı; 

''Külliye az önce imzaladı, hayırlı olsun''
''Cari açıktaki dengelenme hiçbir dönem bu kadar güçlü olmamıştı. Türkiye tüm bu süreçlerde yaşadığı imtihanlardan daha da güçlenerek yoluna devam edecek. KDV uyuşmazlığında son noktaya geldik, imzaları tamamladık, Külliye az önce imzaladı, hayırlı olsun."

Tarihi bir dönem
Tarihi bir dönemden geçiyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi her geçen gün kendini geliştirerek yoluna devam ediyor. Ekonomimiz bir toparlanma ve dengelenme dönemine girdi tüm ekonomik göstergeler bunu gösteriyor

Döviz alan 'eyvah eyvah' diyor
- Fed kararları sonrası elinde döviz olan 'eyvah eyvah' diyor olabilir. 2015 te Rusya'nın maruz kaldığı döviz atağı 3 yılda atlatıldı, biz bunu kısa sürede atlattık

THY dünya rekoru kırıyor
 Türkiye güçlü performansı ile birilerini üzmeye devam edecek. İlk çeyrek sonunda büyüme yaşanması şaşırtıcı olmayacaktır. İyileşme süreci yaşıyoruz, özellikle iç talepte bu görülüyor. Mali disiplinden ödün vermeyeceğiz. Batacak denen THY dünyanın rekor kar ile dünya basınına manşet oldu.

New York'ta çekmeyen Türkiye'de çekiyor
Türkiye beton yaptı, ne yaptı falan diyenler var. Türkiye bölgesinin en büyük altyapı yatırımlarını gerçekleştirdik, bu sayede New York'ta çekmeyen telefon Türkiye'de sorunsuz çekiyor.