BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  DÜNYA

Alanya’da orman yangını

Antalya’nın Alanya ilçesinde piknik alanlarının yer aldığı Dimçayı bölgesinde çıkan yangında yaklaşık 1 hektarlık kızılçam ormanı zarar görd...

Abone ol

Antalya’nın Alanya ilçesinde piknik alanlarının yer aldığı Dimçayı bölgesinde çıkan yangında yaklaşık 1 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü. Edinilen bilgiye göre, Alanya ilçesine bağlı Kestel beldesinde Dim Barajı yolundaki Kemer Köprüsü mevkiindeki ormanlık alanda akşam saat 20.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve belde belediyelerine ait yangın söndürme araçları ile Alanya Orman İşletme Müdürlüğü’nün 8 arasözü kısa sürede bölgeye giderek yangına müdahale etti. Yangın söndürme çalışmalarına 40 orman işçisi katıldı. Yangında yaklaşık 1 hektar kızılçam ormanı yandı.
Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, yangının olduğu yerde büyük bir su kanalının bulunmasından dolayı alevlere müdahale etmekte büyük zorluk yaşandığını söyledi. Yangının ilerlediği bölümde riskli orman alanları olduğunu belirten Yıkıcı, "Yangının çıkışı ile ilgili elimizde bir bilgi yok. Ama yol kenarına yakın bir yerden çıktığını biliyoruz. Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle yangın devam ediyor. Ama şu anda fazla endişe edilecek bir durum yok" dedi.
Bölgedeki söndürme çalışmaları sürüyor.
(İHA)