BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Alanya Kalesi için UNESCO'ya çağrı

AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kalesi'nin UNESCO tarafından korumaya alınmasını istedi

Abone ol
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kalesi'nin UNESCO tarafından korunmaya alınmasını istediklerini belirterek, ''Bazı zorluklar olabilir, engeller çıkabilir ama vazgeçmeyeceğiz'' dedi.

Uluslararası Müze Günü etkinlikleri kapsamında Alanya Müze Müdürlüğü tarafından Alanya Kalesi'nde restorasyonu tamamlanan Ömürlü-Kemal Atlı Kültür Evi'nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin sahip olduğu tarihi eserleriyle zengin bir ülke olduğunu kaydetti. Türkiye'deki tarihi ve kültürel yerlerin yeterince tanıtılamadığını ve anlatılamadığını ifade eden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

''Görevimiz gereği birçok ülkeye gidiyoruz, birçok ülkedeki tarihi ve kültürel merkezlerin nasıl ön plana çıktığını ve bunlardan nasıl para kazandıklarını gördüğümüz zaman imreniyoruz. Son zamanlarda Türkiye'de de bu konuda ciddi çalışma var. Müzeler ve tarihi eserlerden elde ettiğimiz geliri artırmamız lazım. Turizmde sayıyı artırırken elde edilen geliri de artırmak lazım. Türkiye'deki tarihi ve kültürel yerlerden elde edilen ziyaretçi gelirinde artış var. Son aylarda sadece Alanya Kalesi'nde biraz düşüş var. Özellikle tarihi yerlerde kameraların yerleştirilmesi ve girişlerdeki denetimlerin artırılmasıyla ziyaretçilerden elde edilecek gelir artacak. Bu kaynaklar da bazı kazıların yapılması ve tarihi yerlerin ön plana çıkarılmasında harcanacak.''

Alanya Kalesi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne adaylık sürecini değerlendiren Çavuşoğlu, ''Alanya Kalesi'nin UNESCO tarafından korunmaya alınmasını çok istiyoruz. Bazı zorluklar olabilir, engeller çıkabilir ama vazgeçmeyeceğiz. Bunu da başaracağız'' dedi.
Etkinlikte, Doç. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı, ''Kültür Turizmi ve Türkiye'' konulu sunum yaptı. Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen de 2010 yılında Alanya Müzesi'ne eser bağışlayan 5 kişiye teşekkür plaketi verdi.

AKPM Başkanı Çavuşoğlu da Alanya Müzesi'nin çalışmalarına katkı sağlayan Kaymakam Hulusi Doğan'a plaket verdi.