BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

AKPye Deniz Feneri şoku!

Yargıtay, AK Parti - Deniz Feneri ilişkisine el attı. Başsavcılık hem AK Parti'yi hem de Almanya'daki davayı incelemeye aldı.

Abone ol

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'dan ikinci iddianame hazırlığı.. Başsavcı Deniz Feneri iddianamesinin Türkçe çevirisini istedi.

Yalçınkaya AK Parti'nin peşini bırakmış değil. AK Parti'nin dernekten para yardımı aldığına dair iddialar üzerine inceleme başlatan Yalçınkaya, delil arıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada Deniz Feneri davasına ilişkin tüm bilgi ve belgeler Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından istendi.

Bir siyasi parti hakkında kapatma davası açılabilmesi için ya bölücü eylemlerin yada laiklik karşıtı eylemlerin odağında yer alması ya da yurtdışından para yardımı alması gerekiyor.

Para yardımı aldığına ilişkin bir belge ya da bilgi ulaşması durumunda AKP hakkında yeni bir kapatma davası açılması da gündeme gelebilecek.

HİÇ ENDİŞEMİZ YOK

Yargıtay Başsavcılığı'nın, AK Parti ile Deniz Feneri arasındaki ilişkiyi belirlemek için harekete geçmesi üzerine AK Parti'den ilk açıklama geldi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti ile Deniz Feneri arasındaki ilişkiyi belirlemek üzere Yargıtay Başsavcılığının harekete geçmesi üzerine "Endişemiz yok. Yurtdışından yardım almadık" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebini medyadan öğrendiğini belirten Şahin, bu konuda bir endişeleri olmadığını, herhangi bir hesap kitapları bulunmadığını söyledi.