BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

AKP Türk tarihini sıfırlamanın derdinde!

Başbakan Erdoğan'ın Ermeni açıklaması gündem değiştirdi. Dünyanın gözü kulağı bugün Türkiye'de ve Ermeniler'de olacak.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Başbakanlık'tan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarının yıldönümü öncesinde bir mesajı yayımlandı. Mesaj 9 dilde dünya ajanslarına da servis edildi.

Mesajın yayınlaması sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, "Açıklamayı istismarın önüne geçmek için yaptık"dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915olaylarıyla ilgili açıklamasına ABD'de yerleşik Ermeni diasporasından tepki geldi.

ABD'deki Ermeni kuruluşlarını çatısı altında toplayan Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi (Armenian National Committee of America-ANCA), Erdoğan'ın açıklamasını "Uluslararası alanda giderek yalnızlaşan Ankara, inkarı yeninden ambalajladı" diye değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın gündem değiştiren bu açıklamasını İNTERNETHABER'e yorumlayan MHP Iğdır milletvekili Sinan Oğan, açıklamanın zamanlamasına dikkat çekti.

ZAMANLAMASI MANİDAR

Sayın Başbakanın TBMM’nin 94’ncü kuruluş yıldönümünün kutlandığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda böyle bir açıklama yapmasını anlamak mümkün değil. Sayın Başbakan'ın milli bayramlara karşı olan alerjisini biliyorduk. Her milli bayramda AKP’li yöneticilerin hastalanmasını görmüştük. İstiklal Marşımız okunurken ve Türk bayrağı resmi geçidi yapılırken de ayağa kalkmayan AKP yöneticilerini de görmüştük. Ama doğrusu bu kadarını beklemiyorduk. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ulusal egemenliğimize açıkça kasteden, Karabağ’ı halen işgal altında tutan, Hocalı’da katliam yapan ve Doğu Anadolu bölgemizi istemekten geri durmayan Ermenilerden böyle bir günde adeta özür dileyecek kadar ileri gidilebileceğini tahmin etmezdik.

ALIŞTIRA ALIŞTIRA

Başbakan Erdoğan’ın “alıştıra alıştıra” gibi bir pratiği olduğunu biliyoruz. 2014 yılında bu açıklamayı yaparak adeta yarım özür dileyen Erdoğan’ın 2015 yılında tam özür dilemesi ve olmayan bir “soykırım” suçlamasını üstü kapalı kabul etmesi beklenebilir. Gelecek yıl Sayın Başbakanın kullanacağı kelime de muhtemelen Obama’nın da kullandığı Merts Yegern olacaktır. Yani Büyük Felaket. Bu söz Türkçe’de çok anlaşılmıyor. Ancak Ermenicesine bakarsanız bu kelime soykırımdan daha ağırdır.

SIRADA PKK MI VAR?

Sayın Başbakan Ermenilerin Doğu Anadolu’da yaptı mezalimleri görmeden ve buna hiç değinmeden doğrudan Ermenilerin acılarını anması başka bir tehlikenin varlığını da haber vermektedir. Zira Başbakanın bu kendince “Helalleşme” adımı başka unsurlara da şamil edilebilecek bir pratiği getirebilir. Onbinlerce Müslüman Türkü katleden, Van’da, Erzurum’da, Iğdır’da binlerce Müslüman kadının Irzına geçen Ermeniler ile kendince “Helalleşen” Erdoğan, 40 bin Müslüman Türkü katleden PKK’dan da özür dileyerek masaya oturabilir. Sayın Başbakan bu açıklamasıyla böyle bir potansiyeli olduğunu ortaya koymuştur.

SIFIR KOMŞUDAN SONRA SIFIR TARİH

Bu açıklamada Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu’nun izi net bir şekilde gözükmektedir. Sayın Davutoğlu zihniyeti Türkiye’yi dış politikada yalnızlaştırmış, dışlanmasına sebep olmuş ve Türkiye neredeyse bütün komşularıyla çatışır noktaya gelmiştir. Davutoğlu’nun dış politika zihniyeti sıfır komşuyla kalmamızla neticelenmişti. Şimdi ise sıfır tarih noktasındayız. Bu zihniyet korkarım ki, Türkiye’nin tarihine kara çalma derdinde. Oysa Türk tarihinin hiçbir döneminde karanlık bir nokta yoktur. Dolayısıyla da 36 etnik unsur yaratan AKP zihniyeti şimdi de Türk tarihini sıfırlamanın derdindedir. 

TANIMA, TAZMİNAT, TOPRAK

Başbakanın bu açıklamasından sonra Türkiye’deki Ermeniler açıklama ile sınırlı kalınmamasını ve eylemlere de geçilmesi gerektiğini söylemişler. Elbette bu beklenen bir adımdır. Zira Ermenilerin ilk günden beridir talebi açıklama değil eylemdir. Diğer bir ifade ile 3 T kuralının hayata geçmesidir. Tanıma, Tazminat ve Topraktır. Tanıma ilk adım olarak görülmektedir. Devamı ise eylemdir.

BAŞBAKAN ERVAN AĞZIYLA KONUŞUYOR

Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet BAHÇELİ’nin bu konudaki açıklaması aslında durumu net bir şekilde ortaya koymuştur. Sayın BAHÇELİ: “Başbakan Erdoğan temsil ve işgal ettiği makamın ağırlığına, saygınlığına hakaret edercesine, milli değerlere sırt çevirircesine Erivan ağzıyla mesaj yayınlamış, ‘Diaspora Lobisi’nin gözüne girmek için sevimlilik yarışına girmiştir.” diyerek tabloyu ortaya koymuştur. Gerçekten de başbakan Erivan ağzıyla konuşmuştur.

ERMENİ LOBİSİNE GÖZ KIRPIYOR

Sayın Başbakan bu açıklamasıyla aynı zamanda Ermeni lobisine de göz kırpmış ve Cumhurbaşkanı seçildiğim takdirde bu açıklamasını geliştirebileceğinin de mesajını vermiştir. Başbakan bu açıklamasıyla hem Türkiye’de “Hepimiz Ermeniyiz” diyen bir kesime seçimler için sıcak mesaj vermiş ve hem de yurt dışındaki Ermeni Lobilerine göz kırpmıştır.