BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL

Akmandan Hürriyete yalanlama

RTÜK Başkanı Zahid Akman, Hürriyet'in Armada ile ilgili iddialarını yalanladı. İşte Akman'ın Armada açıklaması;

Abone ol

Radyo ve Televizyon Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman’ın avukatı Ali Yıldız, "müvekkilini ya da herhangi bir ifade sahibini, mahkemelere eksiksiz şekilde mal bildiriminde bulunmaya zorunlu tutan bir yasa olmadığını" açıkladı. Akman zorunluluk olmamasına rağmen ARMADA'daki hissenin mal beyanında yer aldığını söyledi.

Zahid Akman’ın avukatı Ali Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, bir gazetede yer alan haberde, müvekkili Akman’ın "Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülerek beraat etmiş
olduğu bir davada vermiş olduğu ifadesinin kastedilerek, mal varlığı konusunda mahkemeyi yanılttığının iddia edildiğini" anımsattı.

"Müvekkili ya da herhangi bir ifade sahibini, mahkemelere eksiksiz mal
bildiriminde bulunmaya zorunlu tutan bir yasa olmadığını, 3628 sayılı yasanın 2. maddesinde kimlerin mal beyanında bulunacağının, 8. maddesinde de bunun usulünün düzenlendiğini" ifade eden Yıldız, "Müvekkilim de bu yasanın 8. maddesi çerçevesinde usulüne uygun olarak bağlı bulunduğu merciye mal bildiriminde bulunmuştur. Bu husus defalarca açıklanmıştır. Haberdeki iddia müvekkilimin sayın mahkemeden Armada Alışveriş Merkezine hissedar olan bir limited şirketteki hisselerini gizlediği iddiasıdır" görüşünü dile getirdi.

"Müvekkili hakkında yaklaşık 20 gündür gerçeğe ve hukuka aykırı iddia ve
haberlerle büyük bir karalama kampanyası yürütüldüğünü", gazetenin "müvekkilini yıpratma ve yıldırma amacıyla haber yaptığını" öne süren Yıldız, şunları kaydetti:

"Müvekkilimin mahkemeye mal bildiriminde bulunmak gibi yasal bir
zorunluluğu yok iken ve mahkemeyi yanıltma kastının olmadığı bu kadar açıkken sırf müvekkilimi karalamak için hukuki metinlerin bu şekilde çarpıtılması yayıncı grubun habercilik anlayışının geldiği noktayı göstermesi açısından üzücü ve düşündürücüdür.

Müvekkil hakkındaki gerçeğe aykırı bu iddialar ile yürütülen linç
kampanyası halkımız tarafından da ibretle izlenmekte, bu haber ve iddialar
müvekkilimi değil, sadece iddia sahiplerini halk nezdinde küçültmektedir."