BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Akçakale ve Nusaybin'den acı haber geldi! Ölü ve 70'ten fazla yaralı var

YPG/PKK'nın Şanlıurfa ve Mardin'in sınır ilçelerine düzenlediği saldırılarda biri 9 aylık bebek ve henüz 10'lu yaşlarda 3 çocuk ile iki sivil şehit oldu. Hayatını kaybeden Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar'ın fotoğrafı yürekleri dağlarken 11 yaşındaki Elif'in de sokakta oynarken terör örgütünün hedefi olduğu öğrenildi. Saldırılarda 70'den fazla kişi de yaralandı.

Abone ol

ŞANLIURFA ve Mardin'in sınır ilçelerine terör örgütü YPG/PKK'lı teröristlerce düzenlenen havanlı ve roketatarlı saldırılarda, aralarında 9 aylık bebeğin de bulunduğu 4'ü çocuk 6 sivil yaşamını yitirdi.

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'de işgal ettiği bölgelerden Şanlıurfa'nın Akçakale ve Ceylanpınar, Mardin'in Nusaybin ilçelerine havan ve roketatar mermileriyle saldırdı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, sivilleri hedef alan eli kanlı örgütün hain saldırılarında, bebek ve çocukların arasında bulunduğu 6 sivil hayatını kaybetti.

İLK ACI HABER AKÇAKALE'DEN

Şanlıurfa Valiliği havan ve roketlerin düşmesi sonucu 9 aylık bir bebek ve Akçakale Vergi Dairesi Başkanlığında çalışan bir kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Valilik yaptığı ikinci açıklamada Ceylanpınar ilçesinde bir kişinin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

NUSAYBİN'DEN DE ACI HABER
Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, "Nusaybin ilçemize Suriye sınırından atılan havan topları sonucunda 3 sivil şehidimiz, 24 yaralımız bulunmaktadır" denildi. 

Akçakale'ye düzenlenen saldırılarda Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memuru Cihan Güneş yaşamını yitirdi. Hayatının henüz başında yaşamını yitiren küçük Muhammed'in fotoğrafı, yürekleri dağladı.

Ceylanpınar ilçesinde ise 11 yaşındaki Elif Terim, sokakta oynadığı sırada teröristlerin hedefi oldu. Sokakta bulunduğu sırada atılan mühimmatın patlaması sonucu göğsüne isabet eden şarapnel parçası nedeniyle yaralanan Elif, kaldırıldığı Ceylanpınar Devlet Hastanesinde kurtarılamadı.

Suriye'de terör örgütlerince işgal edilen bölgelerden Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sivil yerleşim yerlerine havan mermileriyle yapılan saldırılarda da Fatma Yıldız (48) ile kızları Emine (12) ve Leyla Yıldız (15) hayatını kaybetti.

Saldırılarda Şanlıurfa'da 45, Nusaybin'de ise 24 kişi yaralandı.

MSB'den açıklama

Saldırıyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı şu ifadelere yer verdi:

Polis ekipleri, vatandaşları sınır hattından uzaklaşarak evlerine dönmeleri konusunda uyardı.

İlçedeki merkezi anons sistemiyle de sık sık vatandaşların sokağa çıkmaması ve sınır hattına yaklaşmaması konusunda uyarılar yapıldı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Tel Abyad'da YPG/PKK'lılar silahlarını bırakarak kaçtı
Foto Galeri Tel Abyad'da YPG/PKK'lılar silahlarını bırakarak kaçtı Galeriye Gözat