BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.427,86
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

'Akademik zam yeni torba yasaya girmelidir'

Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) ve Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, akademik zammın yeni torba yasaya girmesi için Memurhaber'den Niyazi Solak'a önemli açıklamalar yaptı.

Abone ol

/ÖZEL HABER- NİYAZİ SOLAK: Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) ve Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, akademik zammın yeni  girmesi için Memurhaber'den  önemli açıklamalar yaptı. İşte o röportaj;

Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) ve Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER) olarak sosyal medyada özellikle Twitter'da çok iyi çalışmalar yapıyorsunuz. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?


Akademisyenlere yapılması beklenen akademik zam sürecinde Twitter'da 3 milyona yakın twit attık. Hükümet, muhalefet olsun tüm yetkililer akademisyenlerin sesini duydu. Sendika ve dernek olarak sosyal medyayı çok iyi kullandığımızı söyleyebilirim.

Akademik zam konusunda tüm yetkililerle görüşmeler hangi aşamada?

Akademik zam sürecinde gerek Başbakan Ahmet Davutoğlu, gerekse Yükseköğretim Kurulu Başkanı Gökhan Çetinsaya ile görüşmeler hala devam ediyor. TRT1 ekranlarında Hükümet Programı'na ilişkin açıklamalar yapan, Davutoğlu akademisyenlere "akademik zam" müjdesini vermişti. Şimdi bizde ÖGESEN olarak milletvekilleri ve yetkililerle görüşmelerimizi devam ettiriyoruz.

Hakim ve savcılara yapılan seyyanen zam, akademik zam için bir umut oldu mu?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcılara sevindirecek haberi vermişti. Hakim ve savcılara yapılan seyyanen zam, elbette akademik zam için bir umut kaynağı oldu.

Hükümetin ikinci bir torba yasa için çalışmalara basması hakkında neler söylersiniz?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "17 Ekim 2014'e kadar Meclis'e sunulursa, 2015 bütçe görüşmelerine başlamadan bu torba yasayı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu ve ardından Meclis Genel Kurulu'ndan geçirebiliriz" açıklamasını yaptı ve bizde ÖGESEN ve ÖGEDER olarak akademik zammın, yeni torba yasaya girmesi için bizde çalışmalara başladık.

Akademisyenlere iyileştirme gelecek mi?

Yeni torba yasa akademik zam ve akademisyenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi için umut oldu diyebiliriz. Yetkili kişilerle görüşerek tüm bu sorunları çözeceğimize inanıyorum.

14 yıldır devam eden akademik zam hasreti sona erecek mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TRT1 ekranlarında akademisyenlere verdiği müjde, hepimiz için büyük bir beklentiye yol açtı. 14 yıldır devam eden hasretin bir an önce son bulması için ÖGESEN ve ÖGEDER olarak tüm çalışmaları yakından takip edeceğiz.

Yeni torba yasaya eklenmesini istediğiniz diğer düzenlemeler neler?

Öncelikle akademisyenlerin hali hazırda devam etmekte olan 50/d sorununun bir an önce çözüme kavuşmasını talep ediyoruz. Ayrıca yine aynı şekilde akademisyenlerin eş durumu da biz akademisyenleri yakından ilgilendiren bir mağduriyet. Bunlara ek olarak akademik zam ve akademisyenlerin özlük haklarının yeni torba yasaya girmesini istiyoruz.

Memurhaber akademisyenlerin sesi olmaya devam ediyor, neler söyleyeceksiniz?

Memurhaber'in çok sağlam bir ekibi var ve sadece akademisyenlerin değil, 7'den 70'e tüm vatandaşların sesi oluyor diyebiliriz. Memurhaber olarak akademisyenlere vermiş olduğunuz destek hiçbir zaman yadsınamaz. Akademisyenler adına teşekkür ediyorum.