BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,87
ALTIN 2.479,81
HABER /  POLİTİKA

AK Partili vekil hala ülkücü

İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkındaki gensoruya 'kabul' oyu veren AKP'li vekilden şaşırtan açıklama...

Abone ol

Habur'daki terörist karşılaması nedeniyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verilen gensoru görüşmelerinde "Kabul" oyu veren tek AK Partili olan Ankara Milletvekili Zekai Özcan'dan şaşırtan açıklamalar...
Özcan, sürecin başlangıcından itibaren yanlış gittiğini savunurken, "Habur hadisesi de doğru değildi. Bunu da eleştirmiştim" hatırlatmasında bulundu.

HALA ÜLKÜCÜYÜM

AK Parti içinde, kendisi gibi düşünen ama sessiz kalan isimler olduğunu savunan Özcan, düşüncesi nedeniyle partide yavaş yavaş dışlandığını öne sürdü. "Beşir Atalay benim dostum ama bu konuda dostlarımı bile kırarım" ifadesini kullanan Özcan'ın, "Hala ülkücüyüm ve vatanın menfaatleri uğruna doğru bildiğimi söylerim" sözleri dikkat çekti.

İşte Özcan'ın Tercüman Gazetesi'ne değerlendirmeleri:

Gensoruya "Evet" diyen tek AKP'lisiniz. Neden "Evet?"

Habur hadisesi olunca bunun bir rezaket olduğunu ve adaletin yaralandığını söylemiştim. Açılımda etnik vurgunun kullanılmaması gerektiğini, bireysel hakların verilmesini ve kollektif beklentilerin dikkate alınmamasını ifade etmiştim. O dönem bunlar yaşandı ve inanılmaz üzüntü verici, kabul edilmeyecek şeylerdi. Bu konu, AKP için bir yüktür. Habur yanlıştı. Neden bunlar yaşandı, ben de merak ediyorum. Bu yüzden gensoruya "Evet" dedim. Keşke sadece muhalefet ve ben değil, bunu merak eden diğer AKP'liler de 'Evet' oyu kullansaydı. Ben TRT Şeş'in de devlet eliyle açılmaması gerektiğini söylemiştim ve ona da 'Ret' demiştim. Ben siyaset üstü düşünüyorum.

Habur konusunda farklı uyarılarınız da olmuştu...

4-5 kez söyledim. Başbakan'la da görüştüm. Bu mesele AKP'ye yük olacak. Halk Habur karşılamasından rahatsız mı? Rahatsız. Ben de son derece rahatsızım. Bu konu mutlaka araştırılmalı. Ya AKP yapacak bunu ya da gensoruya 'Evet' diyerek araştırılmasına izin verecek. Belki de AKP içinde yapılıyordur, bilemiyorum. Ama gensoru reddedilse de bunun ortaya çıkarılması lazım. Sorumlular da üzerine düşeni yapmalı.

Gensoruya 'Evet' demenize sayın Beşir Atalay'dan bir tepki geldi mi?

Beşir Atalay benim dostum. Dürüstlüğü konusunda şüphem yok ama orada yanlış yapıldı. Bu yanlışın düzeltilmesi lazım. Dostluk çok başka, memleketin menfaati çok başka. Ben ülke menfaati ve adaletin yerine gelmesi için dostlarımın kalbini de kırarım. Beşir Atalay'la aramız çok iyi olabilir ama memleket meselesi söz konusuysa çok iyi dost olmamız önemli değil. Ben bugüne kadar ne düşündüysem onu yaptım ve söyledim. Bugünden sonra da öyle olacak. Milletvekili maaşları konusunda da net tavrımı koymuştum, herkes bana düşman olmuştu. Ama benim için hiçbir önemi yok bunun.

Şimdi de düşman gibi mi görüyorlar sizi? Dışlanıyor musunuz?

AKP içinde farklı düşünen bir vekilsiniz. Ne kadar "Hayır" desem yalan söylemiş olurum. Şimdi parti içinde şöyle bir görüş oluşmaya başladı: 'Benim partim böyle söylüyor sen farklı düşünüyorsun. O yüzden araya mesafe koyayım.' Partiyi yıprattığımı düşünüyorlar herhalde. Halbuki parti böyle şeylerden yıpranmaz. Partinin bir hırsızlığı, yolsuzluğu veya buna benzer şeyleri varsa yıpranır. Benim gibi doğruları söyleyenler ise güçlendirir. Beni dışlayarak avantaj elde ettiğini düşünüyor diğer AKP'li vekiller. Ama benim AKP ile gönül bağım çok kuvvetli. Aidiyet duygusu benden zayıf olan ama sanki daha güçlüymüş gibi davranan vekiller var. Göstermelik bunlar.

AKP içinde sizin gibi düşünen, açılıma sizin gibi bakan başka kimse yok mu?

Elbette var ama benim gibi düşündükleri halde öyle gözükmemek için çaba sarfediyorlar. Mevlana'nın güzel bir sözü var; 'Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.' Ben olduğundan farklı görünmeye çalışan insanlardan çok rahatsız oluyorum. Ben millettten fedakarlık beklediğimiz bir konuda, fedakarlık göstermeseydim vicdanen çok rahatsız olurdum. Eğer bu yüzden dışlanıyorsam herkesin vicdanına bırakıyorum. Ben milli birlik projesine değil, yöntemine karşıyım. Bu yüzden dışlıyorlarsa dışlasınlar, önemi yok.

Size parti yönetiminden bir uyarı geldi mi?

Kimse bana şöyle yap, böyle yap diyemez. Söylemelerine zemin hazırladığımı da sanmıyorum. Ben bu milletin vekiliyim. Benim tabanım, teşkilatım beni iyi tanıyor. Yaptığımın doğru olduğunu her defasında duyuyorum. Biz bu gibi şeylere karşı olmasak, hazmetsek, yarın gün gelecek şucular, bucular da parti kuracak. Etnik vurgu neden olur buna. Ben ayrıştırmaya karşıyım.

Önümüzde seçimler var ve sizi milletvekili adayı göstermeyebilirler...

Onların gösterip göstermemesinden çok, ben ne karar vereceğim o önemli. Ben siyaset yapıyorum ama siyasetçi değilim. Allah neyi takdir ettiyse o olur. Ama ileride aday olur muyum bilmem.

Görüş olarak milliyetçi kesime daha yakın görünüyorsunuz...

Çünkü ben de ülkücüyüm. Benim gençlikteki mücadelelerim onlarla oldu. Görüşlerim değişmedi. Hala ülkemin menfaatleri için uğraşıyorum. MHP tabanıyla herhangi bir farklılığımız yok. Ama ben bu partiye davet edilerek geldim ve çok hizmet ettim. Ancak iki senedir geri plana itildim. Üzülüyorum. Çünkü gereken çalışmaları yapamıyorum.