BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,67
ALTIN 2.529,05
HABER /  SEÇİM

AK Partili Özhan'dan HDP'ye şok benzetme!

AK Parti'nin önemli isimlerinden Taha Özhan, HDP'nin 2015 genel seçim kararını ‘kendini jiletleme’ olarak niteledi.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu’nun başdanışmanlığı görevinden milletvekili adaylığı için istifa eden Taha Özhan HDP’nin 2015 genel seçimine parti olarak girme kararını ‘kendini jiletleme’ olarak tanımladı.

Aljazeeraye konuşan Taha Özhan, "HDP baraj altında kalırsa çözüm süreci sekteye uğrar mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

HDP 2015 GENEL SEÇİMİNDE BARAJI AŞAMAZSA...

O soruyu şöyle sormak lazım. ‘HDP baraj altında kalırsa çözüm sürecini sekteye uğratır mı?’ Çözüm sürecini niye sekteye uğratsın? Hiç böyle bir şey yok. 2005 11 Ağustos’ta Sayın Erdoğan gidip Diyarbakır’da aslında bütün bu süreçlerin ilk tohumlarını attığında, HDP Meclis’te miydi? Hiç kimse yoktu.

Biz HDP var diye, HDP bir şey istiyor diye, HDP şunu yapsın, bunu yapsın diye bu süreçleri başlatmadık.

t.ozhan_02.jpg

HDP'NİN KENDİNİ JİLETLEMESİNİ ENGELLEMEK LAZIM

HDP bu işte bir paydaştır ama HDP’nin kendi aldığı kararlar sonrasında kendini jiletleyen bir aktör pozisyonuna oturmasını biz ne kadar engelleyebilirsek, o kadar engelleyeceğiz. Ama HDP bu konuda bir siyasi tecrübeye sahip, kendini jiletlemesi konusunda engellenmesi kolay bir aktör değil.

HDP’nin baraj meselesini, siyasi parti olarak seçime girme meselesini kendisi açısından bir siyasi değerlendirme, bir karar olarak görmesi lazım. Ama bunu bir tehdide dönüştürürse, o tehditten hiçbir şey çıkmaz.

Oradan vekiller çıkar, o vekiller o şehirlerden çıkmış olurlar, o şehirlerdeki herkesi kucaklayarak temsil ederler. HDP de bir şekilde Meclis’te olmamış olur. Bunu bir tehdide dönüştürmenin HDP için hiçbir faydası yok. Dönüştürse de bundan alabileceği hiçbir netice yok.