BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.489,97
HABER /  POLİTİKA

AK Partili Dülgere eş sürprizi

AK Partili Dülger'in eşi, Başbakan Erdoğan'ın çürük yumurta diye nitelendirdiği DP'den aday oldu.

Abone ol

AKP'li Dülger: Eşimin DP'den aday olmasına saygı gösteriyorum

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Dülger, eşi İlhan Dülger’in DP’den milletvekili adayı olmasıyla ilgili olarak, "’Asıl hedef ülkeye hizmet olunca, bundan ciddi bir ihtilaf doğması beklenmez" dedi.

Dülger, yaptığı yazılı açıklamada, eşi Doç. Dr. İlhan Dülger’in, AK Parti dışında bir partiden adaylığını koymuş olmasının, "meselelere belirli açıdan bakan bazı çevreler için" kabulü zor bir durum olarak değerlendirilebileğini ifade etti.

Eşinin bu konuyu ilk önce kendisine açtığını bildiren Dülger, şunları kaydetti:"Etraflı bir şekilde konuştuk. Kendisi için çok makul ve meşru sebeplerle bir karar arifesinde bulunmasını anlayışla karşıladım.

"EVLİLİK KURUMU, FARKLI TERCİHLERE ENGEL DEĞİL"-

Dülger, evlilik kurumunun, karşılıklı saygı ilkelerine sadakat gösterilmesi kaydıyla ayrı siyasi tercihlerin ortaya çıkmasına ve bunun gerektirdiği girişimlerin yapılmasına engel olmayacağını ifade etti.


Herkesin, kendi siyasi angajmanının dayandığı sağlam temellerin bu farklılıktan zarar görmemesi için, sorumluluğunun farkında olmasını isteyen Dülger, şöyle devam etti:


"Birbirini tanıyan eşler, bu konuda tereddüte yer bırakmayan olgun tutum ve davranışlar içinde olabilirler. Asıl hedef ülkeye hizmet olunca, bundan ciddi bir ihtilaf doğması beklenmez. Her ikimiz de Türkiye’nin kalkınmasına ve daha da güçlenmesine gönül vermiş insanlarız.

Milliyet