BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Gökçek'e Expo darbesi

AK Parti İzmir İl Başkanı Ankara'nın Expo adaylığı için çok ilginç bir benzetme yaptı. Bu benzetme Gökçek'i kızdıracak

Abone ol

EXPO 2020'ye İzmir'le birlikte aday olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i üzecek açıklama CHP'den değil Ak Partililerden geldi. Ak Parti İzmir İl Başkanı Cihat Akay, Ankara'nın adaylığını atletizmde önden koşan, sonradan yarıştan ayrılan tavşan atlete benzettti.

AK Partili milletvekili Mehmet Tekelioğlu ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'in adaylığını 6 Mart'da İzmir'de yapacağı mitingde açıklayabileceğini söyledi.

İl Başkanı Akay Başbakan Erdoğan'ın İzmir ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi. Akay, İzmir'e rakip olarak EXPO 2020 aday adaylığını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ak Partili olduğunu, yarışta Ak Partili İzmir milletvekilleri ve il yönetimin kimi destekleyeceği sorusunu şöyle yanıtladı:

"Biz tüm gücümüzle Başbakan Erdoğan'ın EXPO adaylığı tercihini İzmir'den yana kullanacağını arzu ediyoruz. Atletizmde bir tabir vardır. Yarış başlarken tavşan atlet koşar. Daha sonra yarıştan çekilir. Tahmin ediyorum Ankara bizim için tavşan aday" dedi.

Akay, İzmir olarak EXPO'yu alacağımıza inandığını, milletvekilleri ve teşkilat olarak gerekli taleplerde bulunduklarını söyledi. Ak Parti milletvekili İsmail Katmerci, reklamını yapmasalar da İzmir'in adaylığı için girişimlerde bulunduklarınlı belirtti. Taha Aksoy ise EXPO adayını belirlemede yerel yönetimin hangi partiden olduğunun geçerli bir kriter olmadığını söyledi. Bu doğru olsa Ak Partili Ankara, Antalya belediyeleri varken İzmir'in 2015 adaylığının gerçekleşemeceğini dile getiren Aksoy, "Ak Parti kendi adayını çıkarmadı. Bu da böyle bir kriter olmadığının kanıtıdır. İzmir önemli deneyim kazanmıştır. Bu deneyim değerlendirilecektir" dedi.

Mehmet Tekelioğlu ise İzmir'in aday olması gerektiğini Başbakan'la olan randevuda anlatacaklarını söyledi. Bakanlar Kurulu üyelerine gerekli bilgileri verdiklerini belirten Tekelioğlu, "Karar için Başbakanla olan randevu sonrasını beklemek gerekiyor. Ancak, Başbakanımız sürprizleri sever. Yarınki İzmir ziyaretinde belki de İzmir'in adaylığını prensip olarak açıklayabilir" dedi.