BIST 9.557
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.490,04
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den flaş KHK açıklaması! Sivillere yönelik düzenleme kimi kapsıyor?

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, son KHK'da yer alan ve büyük tartışmalara neden olan darbe girişimi ve terör eylemlerinin bastırılması için hareket eden sivillere cezai sorumsuzluk getirecek düzenlemeyle ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Ünal, düzenlemenin 15 ve 16 Temmuz'u kapsadığını açıkladı.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 696 sayılı KHK'nın tartışılan maddesi hakkında kamuoyunu rahatlatacak açıklamalarda bulundu.

Son KHK'da yer alan ve büyük tartışmalara neden olan darbe girişimi ve terör eylemlerinin bastırılması için hareket eden sivillere cezai sorumsuzluk getirecek düzenlemenin kimleri kapsadığı merak ediliyordu. Ünal herkesin merak ettiği soruya yanıt verdi. Ve düzenlemenin sadece 15 ve 16 Temmuz'da darbeye engel olan vatandaşları kapsadığını açıkladı. Mahir Ünal'ın açıklamalarından satırbaşları:

DÜZENLEME KİMLERİ KAPSIYOR: Burada bir şeyi netleştirelim. Bu düzenleme 15-7-2016'da gerçekleştirilen darbe teşebbüsü, yani sadece o gece ve 16 Temmuz sabahı ile ilgili.15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz gününü ifade etmektedir.

15 TEMMUZ SONRASINI KAPSAMIYOR

Burada yer alan terör eylemleri ibaresi de darbe teşebbüsünün terör eylemi olması hesabıyla yazılan bir unsurdur. Bu ifade daha sonra gerçekleşen terör eylemlerini hiçbir şekilde kapsamamaktadır.

Darbe girişimi ve terör eylemlerinin bastırılması için hareket eden sivillere cezai sorumsuzluk düzenlemesi sadece 15 ve 16 Temmuz'u kapsıyor.

 15 TEMMUZ'DA KENDİLERİNİ SİPER EDENLERE SORUMLULUK DOĞMASIN DİYE YAPILDI

 O gece ve sabahında darbe girişimine karşı göğsünü siper etmiş,ülkesini çıplak elleriyle tutmuş o kahraman insanların ülkelerini korumalarından dolayı ülkelerini canları pahasına korumalarından dolayı, onlara dönük hukuki sorumluluk doğmasın diye yapılmıştır.

DÜZENLEMENİN BAŞKA ŞEKİLDE YORUMLANMASI...

Dolayısıyla buradan yola çıkarak bu düzenlemenin bugüne şamilmiş gibi, bugünkü diğer terör eylemleriyle ilgiliymiş gibi gösterilmek istenmesi tamamen dezenformasyondan ibarettir.

MERAL AKŞENER'İN İÇ SAVAŞ CÜMLESİ DÜZELTİLECEK Mİ?

KHK’da 15.07.2016 ibaresi var, devamından kast edilen 16 Temmuz’dur. Bu kapsamı ve ifadesi söz konusu değil. Diğer terör olaylarını kapsayan, yasa yapım tekniği açısından mevcut değil. Bunun 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahıyla ilişkili olduğu, o gün ülkesini darbecilerden korumak için sokağa çıkan ve direnen insanları kapsadığı son derece açık. Bu düzenleme askeri personele getirilmişti. Şimdi sivil halkın da buna eklenmesi gerekliliği ortaya çıktı ve bu yapıldı.

Adalet Bakanı Gül'den 'sivil cezasızlık'la ilgili flaş açıklama

BU BİR KARA PROPAGANDADIR

Birilerinin kara propaganda yaparak, hemen buradan ‘iç savaş’ Böyle bir durum söz konusu değil. Buradan bir felaket tellallığı çıkarmasınlar. Şunun da altını çizerek söylüyorum. 16’ncı bütçesini yapmış AK Parti’nin, 16 yıldan beri bu ülke için neler yaptığı ortadadır. Bizim bu ülkenin istikrarı, gelişmesi için ne yaptığımız ortadadır. Bu yalanları, kara propagandayı yapanların da ne yaptıkları ortadadır. Birisi bir söz söylediği zaman, lütfen önce söze sonra sözü söyleyene bakın.

15 TEMMUZ SİVİLERİ NASIL AYIRT EDİLECEK?

696 sayılı KHK'da yer alan siviller düzenlemesi olay oldu!

Bu ayrımlar zaten yapıldı. O gece darbeciler suçüstü yakalandılar. Suçüstü yakalanan darbecilerin bir kısmı hakkında gerekli hükmü verildi. Bir kısmının da yargılanması devam ediliyor. Kimin kim olduğunu çok net şekilde biliyoruz. Kameralarla, binlerce delile mahkemeler tarafından delil olarak sübuta ermiş durumda. Burada sanki bilinmeyen görülmeyen bir şey varmış gibi bir şey söz konusu değil.

Kimlerin hangi yerlerde, hangi eylemlerde bulunduğu kamera görüntülerinden tutunda, ifade tutanaklarına kadar hepsiyle tespit edilmiş durumda. Burada eksik ya da belirsiz müphem bir durum söz konusu değil.

BU DÜZENLENMEYE NEDEN İHTİYAÇ DUYULDU?

Şu anda zaten ilgili düzenlemeyi sizinle paylaştım. Bu düzenleme son derece sarih. Burada hangi amaç güdülmüştür? Kanun yapıcının maksadı daha sonra herhangi bir şekilde o gece ülkesini korumak için sokağa çıkan, darbecilere mukavemette bulunan kişilerin hukuki kovuşturma görmemesi için yapılmıştır. Bu da son derece doğaldır.

696 sayılı KHK'daki siviller fıkrasının aslı olan 37. madde

696 sayılı KHK ile olay düzenleme! Akşener: 'İç savaş çıkarır'

695 sayılı KHK ihraç edilen akademisyen isim isim liste