BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den dikkat çeken afiş

AK Parti'nin Sivas- Tokat karayolu üzerine büyük boyutlarda yaptırdığı 'Yerli uçağımız göklerde' yazılı afiş dikkat çekti.

Abone ol

Seçim çalışmalarının yoğunlaştığı günlerde partiler arasında yarış hız kazanırken, AK Parti'nin Sivas- Tokat karayolu üzerine büyük boyutlarda yaptırdığı 'Yerli uçağımız göklerde' yazılı afiş dikkat çekti. Afişte kırmızı bir yolcu uçağı kullanıldı.

Sivas- Tokat karayolu Çamlıbel Beldesi girişinde yol kenarında bulunan büyük boyutlardaki reklam tabelası dikkat çekti. AK Parti tarafından hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının da bulunduğu afişte 'Yerli uçağımız göklerde' sloganı kullanıldı. Sloganın hemen üzerinde ise kırmızı renkli bir yolcu uçağının fotoğrafına yer verildi. AK Parti'nin kent merkezine astığı afişlerde ise slogan, 'Yerli savaş uçağımız ve helikopterimiz geliyor' şeklinde hazırlanırken herhangi bir hava aracının fotoğrafı kullanılmadı.

Türkiye'de henüz yolcu uçağı üretimi yapılmazken Brezilya ile yapılan ortak üretim anlaşması gereği ilk yerli uçağın 2023 yılında uçurulmasının hedeflendiği açıklanmıştı. Parti yetkilileri de reklamın 2023 yılındaki hedefler doğrultusunda tasarlandığını açıkladı.