BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de Bozkuş rahatsızlığı

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un basına uyguladığı sansür Genel Merkez'in de gündemine girdi. Bozkuş takip altında...

Abone ol

İNTERNETHABER- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 1 Nisan 2010 Perşembe günü Kars Belediye Meclisi toplantısında yaşanan “Basına sansür” olayının “Uygun olmadığını” belirterek, olayı izlemeye alacaklarını açıkladı.
 
Ak Parti’nin Yerel Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, İnternet Haber’in konuya ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Kars’ın AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un, 1 Nisan 2010 Perşembe günkü Meclis toplantısından basını dışarı çıkarmasından, anımsatmamız üzerine haberi olmadığı izlenimi veren Tanrıverdi, “Toplantı özel gündemli toplantı mıydı?” diye sordu.
 
Tanrıverdi, “Değil. Başkan Bozkuş, ‘Vatandaşa açık toplantıdan bizi niye çıkarıyorsunuz?’ sorusunu yönelten basın mensuplarına, ‘Vatandaş olarak oturabilirsiniz, ama vatandaş değilsiniz. Buyurun dışarı, ihtiyaç duyarsak biz sizi çağırırız” dediğini anımsattığımızda da, yanıtı, “Meclis üyelerinin kararıyla özel gündemli bir toplantı değilse, halka açık bir toplantıysa, uygun olmamıştır” oldu.
 
Bu durumda ne yapacaklarına ilişkin sorumuza Tanrıverdi, “Bize böyle bir bilgi gelmedi. Bu konuda bir şikayet söz konusu olursa, biz onu değerlendiririz” yanıtını verdi. Tanrıverdi, “Basında genişçe yer aldı” anımsatmamız üzerine de, “Basında yer almış olabilir. Bize gelmedi” dedi.
 
Tanrıverdi, böyle bir durum karşısındaki tavırlarını da şöyle açıkladı:
 
“Basın özgürlüğünü kısıtlayıcı gibi tavırları tasvip etmeyiz. Dolayısıyla, böyle bir durum söz konusu olursa, bununla ilgili bütün gelişmeleri takip ederiz. Kars olayını inceledikten sonra ne yapacağımızı ben siz söylerim.”