BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.315,59
HABER /  POLİTİKA

AK Parti DTPyi silecek!

AK Parti yerel seçimlerde gözünü Diyarbakır'a dikti. Peki planı ne?

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 2009 yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı AKP’nin kazanmasının, parti açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Yazıcı, “Diyarbakır’ı, İstanbul ve Ankara kadar önemsiyoruz. İyi bir adayla Diyarbakır’da seçimi göğüsleyebiliriz” dedi.

İYİ BİR ADAYLA DİYARBAKIR'I ALIRIZ

Ben teşkilat başkanlığım sırasında şunu söyledim: 2002 seçimlerinden hemen sonra iyi bir örgüt oluşturabilseydik, 2004 yerel seçimlerini göğüsleyebilirdik. Örgütümüz o dönemde iyi donanımlı ve yaygın değildi. Sonra yeni bir yapı oluşturduk. Düzenli çalışıp yaptıklarımızı halka iyi anlatabilirsek 2009 yerel seçimlerinde ipi göğüsleriz. İyi bir adayla Diyarbakır’da seçimi alırız. Bu Türkiye için çok önemlidir. Diyarbakır Belediyesi’nde seçimi kazanmaya, İstanbul ve Ankara kadar önem veriyoruz. Her ilin önemi var, ama Diyarbakır daha farklı. 

GÜNEYDOĞU'YA İŞ İÇİN KAYNAK

Sosyal projeler için 2007’de 1.3 milyar YTL civarında kaynak oluşturuldu. 2008’de 1.4 milyar YTL kaynak ayrılacak.Bu kaynakları, Güneydoğu’da iş edinme konusunda yaygın şekilde kullanmayı düşünüyoruz. Her ay vakıflara 35 milyon YTL kaynak aktarıyoruz. Şeker Bayramı’nda 70 milyon YTL göndereceğiz.

Kaynak: Akşam / Deniz GÜÇER