BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55
HABER /  GÜNCEL

Ajan kadının kaldığı yer ortaya çıktı

Subayları fuhuş tuzağına düşüren yabancı uyruklu ajan kadınlardan birinin kimliği ortaya çıktı

Abone ol

Askeri casusluk soruşturmasında hedefteki 3 ajan kadından biri deşifre oldu. Star gazetesi, Paşakapısı Cezaevi'nde yatan Gürcü asılı Nuna Burdilli’nin fodoğrafına ulaştı.

ANLAŞMALI EVLİLİKLE VATANDAŞ

Bünyamin Demirkan imzalı habere göre askeri casusluk soruşturması kapsamında, çetenin kullandığı İnesa, Lia Rahmatova, Nuna Burdilli isimli hayat kadınlarının her yerde arandığı hatta MİT’in bile devreye girdiği iddia ediliyordu.

Şebekenin köprü elemanı olarak görev yaptığı iddia edilen Gürcü asıllı Burdilli’nin bir Türk’le anlaşmalı evlilik yaparak vatandaşlığa geçtiği ve Gölcük bölgesinde görev yapan subaylara, hayat kadını ayarladığı ve onları tuzağa düşürdüğü iddia edildi.

PAŞAKAPISI CEZAEVİ’NDE KALIYOR

Nuna Burdilli’nin MİT ve polis tarafından aranmadığı, çünkü şebekeye yönelik ilk fuhuş operasyonunda gözaltına alındığı ve “MİT tarafından aranıyor” haberleri çıktığı dönemde Paşakapısı Cezaevi’nde olduğu ortaya çıktı. Burdilli’nin polis tarafından operasyon öncesinde bir süre takip edildiği, operasyon sırasında yürüyüş yaparken gözaltına alındığı öğrenildi. Burdilli’nin yanında yaklaşık 30 kadının çalıştığı ifade edildi.