BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Türkten ilk açıklama

Mahkemenin bulunduğu yerde zorla ifadeye götürülecek dediği Ahmet Türk önce gazetecilere tepki gösterdi. Sonra ilk açıklamasını yaptı.

Abone ol

Hakkında görüldüğü yerde yakalama kararı çıkartılan kapatılan DTP'nin siyasi yasak getirilen eski Genel Başkanı Ahmet Türk, evinden ayrılarak parti gelen merkezine geldi. Evinden çıkarken de gazetecilere tepki gösterdi: "Sizin bu yaptığınız ayıptır!"

Mahkemenin Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile Selahattin Demirtaş'ın görüldükleri yerde zorla ifade vermeye götürülmesi kararı kendisine hatırlatılınca da 'biz buradayız' dedi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ifade vermeye gelmediği için hakkında görüldüğü yerde yakalama kararı çıkartılan Ahmet Türk, öğle saatlerinde evinden ayrıldı.

SİZİN BU YAPTIĞINIZ AYIPTIR

Oldukça gergin görülen kapatılan DTP'nin siyasi yasak getirilen eski Genel Başkanı Ahmet Türk, evinden ayrılırken gazetecilerin sorularına 'Sizin bu yaptığınız ayıptır' diyerek tepki gösterdi.

Ahmet Türk ile birlikte ayrılan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise gazetecilerin soruları üzerine, "Biz bu süreçlere alışkınız. Dün arkadaşlarımız gözaltına alındı. Bugün de biz" dedi.

Evinden ayrılan Ahmet Türk, daha sonra BDP Genel Merkezi'ne geldi. Türk'ün ardından BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna da parti genel merkezine geldi.

AHMET TÜRK: BİZ BURADAYIZ

Girişte konuşmayan Ahmet Türk, Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) ayrılırken açıklamalarda bulundu.

Türk, yargıdan da yargılanmaktan da çekinmediklerini söyledi ve ifade krizine, Anayasanın 14’üncü maddesinin yanlış yorumlanmış olmasının yol açtığını ve buna karşı çıktıklarını dile getirdi. Türk, “Biz buradayız, gerektiği zaman da gider ifademizi veririz,” dedi.

Ahmet Türk, kendisinin ve Aysel Tuğluk’un durumlarının farklı olduğunu, bu nedenle de her zaman ifade vermeye hazır olduklarını belirtirken, öte yandan milletvekilliği devam eden diğer partililerin söz konusu uygulamaya tabi tutulmasının hukuka aykırı olacağını savundu.

Hayret yani…

Yargı görevini yapıyor, “ayıp” oluyor…

Gazeteci görevini yapıyor “ayıp” oluyor…

Arkadaş, Devletin yargısına “saygısızlık” edince “ayıp” olmuyor…

Olacak şey değil…

Gidip ifade verse demokratikleşmeye katkı yapacak ama belli ki amacı "Demokrat" olmak değil…

"Terör" isimli "kanlı oyun" sürsün istiyor...

 

Adnan Berk Okan