BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  GÜNCEL

Ahirete serin yolculuk!

Rize İyidere Belediyesi'nin yeni projesi duyan ve görenleri şaşkına çevirdi. 'Yine klasik Karadeniz icadi' dedirtecek o hizmet!...

Abone ol

Rize'de vatandaşların, yakınlarının cenazelerini defnedinceye kadar evlerinde bekletme isteğinden yola çıkan İyidere Belediyesi, geliştirilen proje ile klimalı tabut hizmeti vermeye başladı.

İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların, yakınlarının cenazeleri toprağa verilinceye kadar evlerinde olmasını istediğini vurgulayarak, ''Biz de bundan yola çıkarak klimalı tabut yaptırdık. Böylece vatandaşlarımız cenazelerini bir süre evinde bekletebiliyor. Vatandaşlarımıza sağlıklarında iyi hizmet veriyoruz ama ölüye de hizmet vermek gerekiyor. Bunu da yaptığımıza inanıyoruz'' dedi.

Klimalı tabutu tasarlayan İyidere Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Mete ise yöre kültüründe cenazeyi evde bekletme geleneği olduğunu anlatarak, ''Ama sıcak havalarda bunu yapmak sorun oluyordu. Bunun üzerine buzdolabından esinlenerek proje geliştirdim. Sonra da projeyi Bursa'daki bir firmaya gönderdik. Firma da üretip bize gönderdi. Yaklaşık 2 bin 500 liraya mal oldu'' diye konuştu.

Mete, alüminyumdan yapılan tabutun baş kısmına soğutucu eklediklerini, cihazın elektrikle çalıştığını anlatarak, vatandaşların, hizmetlerinden oldukça memnun olduğunu kaydetti.