BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ağaçlar kesilince mahalleli sokağa indi

Amasya’da üzerine akaryakıt istasyonu yapılması planlanan 3,5 dönümlük alandaki ağaçların kesilmesi sonrası halk sokağa döküldü.

Abone ol

Amasya’da üzerine akaryakıt istasyonu yapılması planlanan 3,5 dönümlük alandaki ağaçların kesilmesi sonrası duruma tepki gösteren mahalle sakinleri ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Alanın etrafını kapatan metal barikatları yıkan gençleri önlemeye çalışan bir polis memuru durumu kontrol etmek için havaya ateş etti. Bunun üzerine vatandaşlarla polis arasında gerginlik yaşandı. Mahalle sakinleri amaçlarının yıllardır piknik yaptıkları alandaki ağaçların kesilmesini önlemek olduğunu belirtti.

Eğitim Sen Amasya Şubesi yöneticileri ve TEMA Vakfı üyeleri de olay yerine geldi. Olay yerinde açıklama yapan Amasya Barosu avukatlarından Umut Yolcu, “Yarın Amasya Baro başkanlığını biz hemen bir dilekçe vereceğiz.

Birincisi burada tehlike sorumluluğu söz konusu. Burası kesinlikle ve kesinlikle halk için. Vatandaş için şurada oturan insanlar için burada kesinlikle istasyon yapılamaz” diye konuştu.Alanda toplanan sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar bir platform kurmayı kararlaştırdı.