BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50
HABER /  GÜNCEL

Adnan Polat'a kötü haber!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat ile ilgili yürütülen soruşturmanın iddianamesi kabul edildi.

Abone ol

Eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın kulüpte başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü sırada ''hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak'' suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Seyfettin Yiğit tarafından hazırlanan iddianame üzerindeki incelemesini tamamlayarak, kabulüne karar verdi. Davanın tensip tutanağının daha sonra hazırlanacağı öğrenildi.

İDDİANAMEDEN

Davanın iddianamesinde, Mehmet Bülent Tulun'un Adnan Polat'a yazdığı belirtilen ''Sayın başkan benim, İliç'in transferinden dolayı usulsüz olarak 75 bin dolar aldığıma dair lafları sağda solda söylüyormuşsunuz, bunlar benim kulağıma yoğun bir şekilde gelmeye başladı. İliç'in transferinde hangi paranın nereye verildiği hepsi kayıt altındadır. Her şey Galatasaray'ın menfaatleri adına yapılmıştır.

Umarım 2006 yılı Mayıs ayında sizin şoförünüzün kulüpten aldığı 1 milyon 500 bin dolar para da, kulübün menfaatleri doğrultusunda kullanılmıştır. Söz konusu makbuz kopyaları da bende mevcuttur. Hoşçakalın, Bülent Tulun'' şeklindeki mektup nedeniyle soruşturma başlatıldığı anlatılıyor.

Şüpheliler Adnan Polat, şoförü Mustafa Kabasakal ve Galatasaray Spor Kulübünde bir süre sportif direktörlük yapan Mehmet Bülent Tulun hakkında, 14 Mayıs 2006 tarihinde oynanan Denizlispor-Fenerbahçe futbol takımları arasındaki karşılaşmada Denizlispor takımına ''teşvik primi'' verilmesi iddiasına ilişkin soruşturma yapıldığı kaydedilen iddianamede, şüpheli ve tanık beyanlarının yanı sıra, elde edilen delillere yer veriliyor.

Galatasaray Kulübü kısa bir süre önce resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Adnan Polat'a bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etmişti. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı; "Genel Kurulumuzca ibra edilmiş olan söz konusu döneme ilişkin, gerek Kulüp Denetim Kurulu gerek mali denetim kurulları ve gerekse İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçiliği tarafından yapılan incelemeler sonucunda düzenlenen raporlarda bahis konusu hususa yönelik hiçbir usulsüzlük tespit edilmemiştir. Başkanımıza bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler dolayısıyla Kulübümüz adına teşekkürü bir borç biliriz."