BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13

Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladı

Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladı

16 Nisan 2017 referandumda evet mi hayır mı önde? Adil Gür son anket sonuçları açıkladı. Adil Gür referandum anket sonuçlarına göre evet mi hayır oyları mı önde durum ne?

Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladı

1 Kasım Genel Seçimleri'ni doğru bilen tek anketçi Adil Gür, son anket sonuçlarını Milliyet gazetesinde paylaştı. Adil Gür'ün referandum anket sonuçlarına göre EVET oyları mı HAYIR oyları mı önde? Referanduma 2 hafta kala Adil Gür 18-20 Mart tarihleri arasında Türkiye genelinde yaptırdığı anketin sonuçlarını açıkladı. Adil Gür'ün referandum anketi 41 ilde, 214 mahalle köy ve beldede, 18 yaş ve üstü 2.660’ı kadın, toplam 5.313 denekle, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapıldı. Örneklemin seçilmesinde çok aşamalı tabakalı tesadüfi yöntem, görüşülecek deneklerin belirlenmesinde ise, cinsiyet ve yaş kotası uygulandı.

Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladı

Örneklem seçilirken Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) ve Maliye Bakanlığı verilerinden faydalanıldı. Örneklemde İlçe, kır kent ağırlığına uyuldu. Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutulup, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlendi. Araştırmanın hata payı güven sınırları içerisinde % 1,5’dir.

Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladı

Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz? Bugün seçim olsa oyumu AK Partiye vereceğim diyenlerin %86.4’ü 6 ay sonra daha iyi bir Türkiye olacak derken, %11.1 i aynı olacağını düşündüğünü söylemiştir. CHP ve HDP seçmeni karamsar, MHP seçmeni ise 3’e bölünmüş vaziyettedir. Araştırmanın deteylarına baktığımızda; Kadınlar daha iyimser. Yaş yükseldikçe iyimserlerin oranı artıyor. Kentler de ve kırda yaşayanlar metropollerde yaşayanlardan daha iyimser görünüyor.

Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladı

Adil Gür referandum anketi vatandaşa "Türkiye'nin çözülmesi gereken en önemli meselesi" nedir sorusu ile başladı.