BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  GÜNCEL

Adaylığımı çekinmeden yedi düvele ilan ettim

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, zamanında Barolar Birliği’ne adaylığını koyup, kimseden çekinmeden yedi düvele ilan ettiğin...

Abone ol

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, zamanında Barolar Birliği’ne adaylığını koyup, kimseden çekinmeden yedi düvele ilan ettiğini söyledi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Trakya ziyaretleri kapsamında Tekirdağ Baro Başkanı Nevzat Teker ve avukatlarla bir araya geldi.
Tekirdağ Barosu’nda gazetecilere açıklama yapan Feyzioğlu, “Dünü anlamak, öğrenmek için Türkiye’yi geziyorduk, bugün de dolaşıyoruz. Görevimizi yapıyoruz. Bu ülkenin avukatları, baro yöneticileri, birlik başkanları, baro başkanları oturdukları yerde görev yapamazlar artık, o dönem geçti. Hiçbir yere talip değiliz. Bugüne kadar da hiçbir yere talip olmadık. Kendi adaylığımızı koyup yürüyeceğimiz zamanda hiç çekinmedik yedi düvele karşı adaylığımızı ilan ettik” dedi.
Cumhurbaşkanlığı gibi bir göreve talip olmadığını dile getiren Feyzioğlu, “Böyle bir göreve talip olunmaz. Böyle bir görev ancak teklif edilir, böyle bir teklif yoktur. Teklif olmadığı bir yerde de benim spekülasyonlara girecek halim yok. Diyeceksiniz ki olsa ne olur ne yaparsınız? Ne evet demeye hakkım vardır, ne de hayır demeye hakkım vardır. Böyle önemli ve onurlandırıcı bir teklifin size gelmesi durumunda siz ne yaparsınız? Kadronuza, dava arkadaşlarınıza sorarsınız. Benim dava arkadaşlarım burada. O dava arkadaşlarımın görüşlerini almadan ne evet ne de hayır diyebilirim. Bunlar kişileri aşan durumlardır. Meslektaşlarıma danışırım. Bunlar tamamen spekülasyon” ifadelerini kaydetti.

“KİMSENİN BİZE BASKI UYGULAMAYI AKLININ UCUNDAN GEÇİRECEĞİNİ SANMAM”
Feyzioğlu, bir gazetecinin Danıştay toplantısında Başbakan Erdoğan’ın kendisine tepki gösterip toplantıyı terk etmesi sorusu üzerine, durumu üzücü bir saldırı olarak yorumladığını söyledi.
Feyzioğlu, “Yapmasa kendi ve ülke için iyi olurdu. Yapılanlara dönüp de keşke olmasın demek geri getirmiyor. Olmuştur, bundan sonra umarım olmaz. Kimsenin bize baskı uygulamayı aklının ucundan geçireceğini sanmam. Hangi yetkiyle hangi araçla bize baskı uygulayabilirlermiş ki. Meslektaşlarım doğru yaptın diyorsa, meslektaşlarımın savunduğu halk doğru yaptın diyorsa doğru yapmışızdır” diye konuştu.
(İHA)