BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Paralel yapıya ilk operasyon SON DAKİKA

Adana'da yasa dışı dinlemelere yönelik soruşturma kapsamında bazı adreslerde arama yapıldı.

Abone ol
Başbakan Erdoğan 'inlerine gireceğiz' diyerek seçimden sonrası için "paralel yapı" operasyonu başlatacağını söylemişti. İlk operasyon geldi.

Adana'da biri 2. sınıf, diğeri 3. sınıf iki emniyet müdürü ile istihbarat şubesinde görevli 5 polis memuru ve 1 emekli polis memuru gözaltına alındı.

EVLERİNDE ARAMA

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinlemelere yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında sabah saatlerinde biri emekli 8 emniyet personelinin ikametlerinde arama yapıldı.

İşlemlerin ardından daha önce istihbarat şube müdürü olarak görev yapan biri 2. sınıf, diğeri 3. sınıf iki emniyet müdürü ile istihbarat şubesinde görev yapan 5 polis memuru ve 1 emekli polisin gözaltına alındığı belirtildi.

"ÇOK ŞÜKÜR VATANI SATMADIK"

Gözaltına alınan polisler önce Terörle Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisler, daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Çıkışta arkadaşlarının sarıldığı polisler, 'çok şükür vatanı satmadık' dedi.

KİMLER GÖZALTINA ALINDI?

Evlerine baskın yapılan iki emniyet müdür yardımcısının kimlikleri belli oldu. 17 Aralık operasyonundan Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Emniyet Müdürü eski Yardımcısı İsmail Bilgin ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden Hassas Noktaları Korumalar Şube Müdürlüğü'ne atanan Ertuğrul Yetkin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar içinde 1 komiser ve 5 polis memuru bulunuyor.

DİNLENEN KİŞİLERİN ŞİKAYETLERİ ÜZERİNE ÇALIŞMA  YÜRÜTÜLDÜ


Gözaltına alınan emniyet mensupları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından getirildiği Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Yasa dışı dinlemelere yönelik gazetelerde çıkan haberlerin ihbar kabul edildiği ve dinlenen bazı kişilerin şikayetleri üzerine çalışmanın yürütüldüğü öğrenildi.

"İNLERİNE GİRECEĞİZ"

Başbakan Erdoğan, seçim öncesi meydanlarda cemaate yönelik "inlerine gireceğiz" ifadesini kullanmıştı. Yine seçim gecesi AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı balkon konuşmasında Erdoğan, şunları söylemişti:

"Bu şehitlerin kanıyla yoğurulmuş toprakları biz Pensilvanya'ya yada buradaki hain uzantılarına asla teslim etmeyiz. Yarından itibaren... Şuanda kaçanlar kaçtı, yarından itibaren de kaçanlar olabilir. Bazıları için şahsen suç duyurusunda bulundum. Bunlar kaçabilir dedim. Bunların inlerine gireceğiz. Bunun hesabını ödeyecekler, bedelini ödeyecekler. "