BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.429,46
HABER /  GÜNCEL

Adana'da cep telefonuyla dolandırıcılık

Cep telefonu ile dolandırıcılık yapan iki kişi yakalandı

Abone ol

Adana'da cep telefonu ile aradıkları kişilere kendilerini ''savcı'' ya da ''polis'' olarak tanıtıp dolandırdığı ileri sürülen iki kişi yakalandı.Alınan bilgiye, özel bir bankanın, merkez Seyhan ilçesi Tepebağ Mahallesi, Abidinpaşa Caddesi'ndeki şubesinin yetkilileri, yeni açılan bir hesapta iki gün içinde yüklü miktarlarda para transferi yapılmasından şüphelenip, durumu polise bildirdi.

Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, hesap sahibi Seçkin A'nın (33) bir otelde kaldığını belirleyip, takibe aldı. Otelinden ayrılan Seçkin A, hesabındaki 8 bin 500 lirayı havale etmek için geldiği banka şubesinde gözaltına alındı.

Seçkin A, polisteki sorgusunda, Ankara'da yaşadığını ve gazetede gördüğü ''Uluslararası deneyime sahip firmamızda 3 bin lira maaş, sigorta ve yemek imkanıyla çalışacak elemanlara ihtiyaç vardır'' ilanındaki telefonu aradığını, yaptığı görüşme üzerine çalışmak üzere Adana'ya geldiğini söyledi. Seçkin A, görüştüğü kişilerin talimatı üzerine bankada kendi adına hesap açtırdığını, bu hesaba yatırılan paraları, aldığı talimat üzerine başka bir hesaba yatırdığını iddia etti.

Seçkin A'nın verdiği ifade doğrultusunda, para yatırdığı hesapları inceleyen polis, paraları çeken Mehmet Ali C'yi (33) gözaltına aldı. Mehmet Ali C. ise sorgusunda, çektiği paraların içinden kendi komisyonunu alıp, kalanını tanımadığı kişilere teslim ettiğini söyledi. Ayrıca iki şüphelinin, paraları yatırdıkları kişilerin dolandırıcılık şebekesi üyeleri olduğunu fark ettiklerini, ancak, aldıkları komisyonu kaybetmemek için polise bildirmedikleri öğrenildi.

Polis yetkilileri, dolandırıcılık şebekenin, genellikle küçük ilçelerde tarım veya sağlık müdürlüğü gibi kamu kurumlarının çalışanlarını telefonla aradıklarını ve kendilerini ''savcı'' veya ''polis'' olarak tanıtarak, bir dolandırıcının peşinde olduklarını söylediklerini, ardından da ''sizin bu dolandırıcıyla irtibatınız olduğu tespit edildi'' deyip korkutarak, para istedikleri öğrenildi. Yetkililer ayrıca, söz konusu paraların, komisyon karşılığı anlaşılan kişilerin hesabına yattığını, bu kişilerinde şebekenin talimatıyla başka hesaplara paraları aktardıkları ve paranın takibinin zorlaştığı belirtti.

Şüpheliler Seçkin A. ile Mehmet Ali C, sorgularının ardından ''nitelikli dolandırıcılık'' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.