BIST 11.183
DOLAR 42,55
EURO 49,60
ALTIN 5.756,50

Acun Medya yayınlıyordu! Yunanistan'da yayınlanan Survivor ortalığı karıştırdı

Acun Medya yayınlıyordu! Yunanistan'da yayınlanan Survivor ortalığı karıştırdı

Acun Medya tarafından yayınlanan Yunanistan’daki Survivor programında gösterilen Ege haritasında Oniki Adalar Bölgesi’nde bulunan 7 Yunanistan adasının Türkiye’ye aitmiş gibi gösterilmesi ülkeyi ayağa kaldırdı. Televizyon yayınladığı haritanın fragmanını kaldırmak zorunda kaldı.

Acun Medya yayınlıyordu! Yunanistan'da yayınlanan Survivor ortalığı karıştırdı - Resim: 1

Acun Medya tarafından Yunanistan’da hazırlanan ve yayınlanan ünlü reality şov proğramı Atinalılar ve Taşralılar adı ile ırkçı ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla vatandaşlar tarafından Ulusal Radyo ve Televizyon Konseyi'ne (NRTC) şikayet edildi.
Yunanistan’ın önde gelen haber sitesi  www.ethnos.gr tarafından okuyucularına duyurulan haberde  Türk  yapım şirketi Acun Medya tarafından yayınlanan Survivor fragmanında, Ege Denizi haritasının önemli bir hatayla çizildiği açıklandı. Güney Ege’de bulunan ve çoğunluğu Oniki Adalar bölgesinde bulunan Sömbeki (Simi), Tilos, İstanköy (Kos), Halki, İncirli (Nisiros),  Kilimli ( Kalymnos) ve İleryoz ( Leros) adalarının mavi renk ile Türkiye’ye ait gibi gösterilmesi ülkeyi ayağa kaldırdı.

Acun Medya yayınlıyordu! Yunanistan'da yayınlanan Survivor ortalığı karıştırdı - Resim: 2

TELEVİZYON FRAGMANI KALDIRMAK ZORUNDA KALDI

SKAI televizyonu  ile iletişime geçen "Randevou SK" programında bildirildiğine göre, televizyon kanalı haritadaki hatayı kabul etti. Bu nedenle, fragman düzeltilmesi için 24 saatliğine yayından kaldırıldı. Oysa fragman yayınlanalı birkaç gün olmuştu.

Acun Medya yayınlıyordu! Yunanistan'da yayınlanan Survivor ortalığı karıştırdı - Resim: 3

Programda konuşan enternasyonalist Michalis Rellos, "En önemlisi, On İki Ada'nın hedef alınmasıdır ve bu çok rahatsız edicidir" dedi. 

Acun Medya yayınlıyordu! Yunanistan'da yayınlanan Survivor ortalığı karıştırdı - Resim: 4

Hem Türk şirketinin hem de SKAI'nin "haritalar ve kimin neye ait olduğu gibi konularda bu konuda hassasiyet olduğunu bilen yöneticilerinin" olduğunu belirtti.