BIST 9.533
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.481,61
HABER /  GÜNCEL

Açlık yüzünden öldü!

Bir dilim ekmek bile yiyemeden evden çıkan küçük Sercan'a hızla gelen bir araba çarptı.

Abone ol

İzmir Buca'da oturan 14 yaşındaki Sercan Bodruk, geçtiğimiz hafta Buca Atatürk İlköğretim Okulu'ndan çıktıktan sonra, karşıdan karşıya geçmek isterken hızla gelen bir otomobilin altında kaldı.

Talihsiz kız 6 gün süren yaşam savaşını kaybedince, ailesi organlarını bağışladı.

BÜTÜN GÜN AÇ GEZMİŞ

Ancak küçük Sercan'ın ölümünün ardından büyük bir dram çıktı. Annesi Durdu Doruk, inşaat işçisi olan eşi Himmet Bodruk'un düzenli iş bulamaması nedeniyle, bazen günlerce evlerine yiyecek girmediğini söyleyerek, "Akşam evde kalan son unla bir ekmek yapmıştım. Kızım akşam yemeği olarak, üzerine margarin sürdüğü 1 dilim ekmek ve bir domates yemişti. Sabah bir dilim ekmeğimiz dahi kalmamıştı. Sabahçı olan kızımı, akşam geldiğinde yine 'margarinli ekmek hazırlama sözü' vererek, aç aç okula gönderdim. Kızım da yoldan karşıya geçerken, açlığın neden olduğu dalgınlıkla minibüsün altında kalmış olabilir" dedi.

POLİS OLACAKTI

Polis olup ailesine bakmak isteyen Sercan'ın babası Himmet Borduk da, bir haftayı 1 tencere bulgur pilavıyla geçirdikleri ve 3 gece arka arkaya aç yattıkları günler olduğunu anlatarak, "Kızım her sofraya oturuşumuzda, 'Bizim ne zaman ekmeğimiz, suyumuz, yemeğimiz ve salatamız bir arada olacak? derdi" diye konuştu.