BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  GÜNCEL

Acil doktoruna çirkin saldırı kamerada!

Şanlıurfa'nın Birecik Devlet Hastanesi acil servisinde görev yapan Dr. Yasemin Y., muayeneye gelen kalp hastası Sadin K. ile oğlu Önder K. tarafından tekme-tokat dövüldü. Acil serviste yaşanan kavga anı, güvenlik kameralarına yansıdı.

Abone ol

Birecik Devlet Hastanesi'nde acil serviste çalışan kadın Dr. Yasemin Y. saldırıya uğradı. İş göremez raporu alan Yasemin Y.'nin şikayeti üzerine iki kişi gözaltına alındı.

Birecik İlçe Devlet Hastanesinin acil servisine kalp rahatsızlığı şikayetiyle başvuran S.K. ve oğlu Ö.K, doktor Y.Y'nin kendilerine bağırdığını ileri sürerek tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine kadın doktor ve stajyer hemşire, Ö.K. ve babası S.K. tarafından darbedildi.

Darbedilen sağlık görevlilerinin şikayeti üzerine Ö.K. ve S.K, tedavinin ardından gözaltına alındı.

Doktor Y.Y, gazetecilere yaptığı açıklamada, hasta ve yakınlarından şikayetçi olduğunu belirterek, göreve başladığından bu yana ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını söyledi.

Yaşanan olay yüzünden çok üzüldüğünü anlatan Y.Y, hastalarına her zaman gereken özeni gösterdiğini, saldırı nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ifade etti.

Hastanenin Başhekim Yardımcısı Doğan Musaoğlu da saldırıyı şiddetle kınadıklarını, darpla ilgili adli süreci başlattıklarını söyledi.

Hastalara en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarına dikkati çeken Musaoğlu, "Halkımıza özveriyle hizmet vermeye çalışıyoruz. Başımıza ne gelirse gelsin, hangi olay olursa olsun, sadece vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek hizmet vermeye devam edeceğiz. Darp olayı ile ilgili adli süreç başlamıştır, hastane yönetimimiz ve kaymakamımız tarafından dikkatle takip edilmektedir. Halkımızdan istediğimiz tüm sağlık çalışanlarına destek verilmesi, çalışmalarımızı biraz takdir etmeleridir." diye konuştu.

Kaymakam Kadir Perçi de sağlık çalışanlarının her zaman yanında olduklarını belirterek, olayla ilgili adli süreci takip ettiklerini vurguladı.