BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,09
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Açığa alınan öğretmenlerle ilgili flaş sözler

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, açığa alınan 9 bin 465 öğretmenden 455'inin görevine iade edildiğini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, açığa alınan 9 bin 465 öğretmenden 455'inin görevine iade edildiğini söyledi. FETÖ soruşturmasında kendilerine gelen yeniden inceleme talebinin şu ana kadar binin altında olduğunu söyleyen Canikli, şort giyen hemşireye tekme atan saldırganın tutuklandığını, Adalet Bakanlığı'nın bu konuda yeni bir düzenleme yapmaya hazırlandığını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde, saat 15:30'da toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Canikli, 27 bin 715 öğretmen meslekten ihraç edildiğini ve 9 bin 465 öğretmenin açığa alındığını söyledi. Canikli ayrıca 455 öğretmenin de göreve iade edildiğini açıkladı. Canikli ayrıca çıraklık zorunlu eğitim kapsamına alınacağını belirti.

BAYRAMDA TRAFİK KAZALARI

Bayram tatilinde yaşanan kazaların bilançosunu açıklayan Caniki, 9 günde, 3 bin 129 kazada. 103 kişi hayatını kaybettiğini ve yoğunlukta artışa rağmen kaza sayısı yüzde 6 azaldığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Canikli şöyle konuştu:

FETÖ SORUŞTURMASINDA GELEN TALEPLER HAKKINDA SON GELİŞMELER

Bu talepler illerden Başbakanlığa aktarılacak. Titiz şekilde ilgili kurumlar tarafından başbakanlığın gözetiminde incelenecek. Sıfır adaletsizlik ve haksızlık noktasını yakalamaya çalışıyoruz. Gelen tüm talepleri yeniden değerlendiriyoruz. Kamuoyuna yansıdığı gibi çok büyük talepler yok. 60 bin kişinin işine son verilmişse gelen talepler bize intikale den 1000’in altında.

HEMŞİREYE SALDIRAN KİŞİNİN TUTUKLANMASI

Çok vahim bir hadise. Bir vatandaşımızın böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalmış olması çok vahim bir hadise. En kararlı şekilde üzerine gidilmesi gerekiyor. Bu tür fillere yönelik olarak hukuk sistemimizde otomatik olarak bunların tutuklanması gibi bir durum söz konusu değil.

Bu tür hadiselerde tutuklanmayı zorunlu hale getirecek çalışma adalet bakanlığımız tarafından yapılıyor. Bu çalışma tamamlandıktan sonra buna benzer hadiselerin tekrarlanmaması ve caydırıcılık sağlanması içni yasal süreci gerçekleştireceğiz ve tamamlamış olacağız.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NASIL YAPILACAK

20 bin öğretmenin alınmasına ilişkin sınav süreci devam ediyor. Mülakatlar devam ediyor. 10 Ekim itibarıyla tamamlanmış olacak. Bu da ihtiyaçlarımız karşılayacak bir sayıdır.

ALMAN MİLLETVEKİLLERİNİN İNCİRLİK ZİYARETİ

İncirlik üssüne ziyaretlerini 1915 olayları nedeniyle Almanya parlamentosunun aldığı karar nedeniyle izin vermemiştik. Bu saçma anlamsız gerçek dışı karar nedeniyle böyle bir politika uygulamıştık.Ancak daha sonra Sayın Merkel’in alınan bu kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğuna dair açıklaması oldu. Bu, bizim beklentilerimizi karşılayan bir açıklama. Dolayısı ile bundan sonra talepleri olması durumunda Alman parlamenterlerin ziyaretine izin vereceğiz.Talepleri de olmuştur. Ekim ayında ziyaret edebilmeleri konusunda izin verilmiştir. Ziyaret edip etmemeleri tabi kendi takdirleridir.

OHAL UZAYACAK MI?

Bu konu hakkında aldığımız bir karar yok. Uzatılması ya da uzatılmaması konusunda aldığımız bir karar yok. Önümüzdeki günlerde konuşup kararı vereceğiz.

KREDİ KARTINA TAKSİT KONUSU

Bu taslak son aşamasında. Görüşleri bir metin haline getirdik ve ilgili kurumlara gönderdik. Ama şu ana şu kadar taksit olacak diye bir açıklama yapma durumunda değiliz.Önümüzdeki hafta bu karar Resmi Gazete’de yayınlanma aşamasına gelir diye düşünüyoruz.

BELEDİYELERE YENİ KAYYUMLAR ATANACAK MI?

Belediyelere kayyum ataması tamamen bunların terör örgütlerine destek sağlamaları üzerine yapılmaktadır.Böyle bir tespit ne zaman yapılırsa yine kayyum atanacaktır. Bazı belediyeler yine kayyum atanan diğer belediyeler gibi terör örgütüne kaynakları tahsis ederek destek sağlarlarsa aynı uygulamaya tabi olurlar.