BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  DÜNYA

Aç kalan köpekler birbirine mi saldırdı?

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan hayvan barınağında aç kalan köpeklerin birbirine saldırdığı iddia edildi. <br/>İddiaya göre, olay, ya...

Abone ol

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan hayvan barınağında aç kalan köpeklerin birbirine saldırdığı iddia edildi.
İddiaya göre, olay, yaklaşık 1 ay önce meydana geldi. Sabah saatlerinde Vezirköprü Belediyesi hayvan barınağının yanından geçen 3 vatandaş köpeklerin birbirine saldırdığını gördü. Saldıran köpekleri ayırmak için taş atan vatandaşların çabası yeterli olmazken, vatandaşlar olayı kamera ile görüntüledikten sonra zabıtaya bildirdi. Yetkililerin konuya duyarsız kalmaları üzerine vatandaşlar, karakola giderek yetkililerden şikayetçi oldu. Konudan haberdar olan Belediye Başkanı İ. Sadık Edis, bazı belediye görevlileri ile birlikte karakola gitti. Belediye yetkilileri kendilerine komplo yapıldığını ileri sürdü. Adliyeye intikal eden konuyla ilgili takipsizlik kararı verildi.
Yerel basına açıklama yapan Belediye Başkanı İ. Sadık Edis, "Belediyemizce ilçemizdeki başıboş gezen hayvanların korunması, bakımı ve ihtiyaçlarının karşılanması ile kısırlaştırma işlemlerinin belediyemiz veterineri tarafından hijyenik bir ortamda ve sağlıklı olarak yapılması için gerekli çalışmalar yapılarak, belediyemizce modern bir hayvan barınağı yapımı tamamlanmıştır. İlçemizde belediyemizce sokak hayvanlarına gereken önem itina ile gösterilirken, bazı çevrelerce bu durumun tam aksi bir şekilde spekülasyonlar yapılarak sokak hayvanları üzerinden bizlere zarar verilmeye çalışılmaktadır" dedi.
(İHA)