BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Abhazyada savaş doğru

Saakaşvili'den Ruslar'a 'ben daha ölmedim' mesajı. Ruslar Abhazya'dan Gürcüler'e ültimatom verdi.

Abone ol

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin, ayrılıkçı Güney Osetya sınırındaki Gori kentine gideceği bildirildi.

Rustavi-2 televizyonu, Saakaşvili'nin, Gürcistan'da temaslarda bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Alexander Stubb ile birlikte Rus uçaklarının yoğun bombardımanına maruz kalan Gori kentine gideceğini duyurdu.

Bu arada, bir diğer ayrılıkçı bölge Abhazya'daki çatışmaların sürdüğü, Rus birliklerinin sınır kenti Zugdidi'ye doğru ilerlediği bildirildi.

Gürcistan'ın yeniden bütünleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Timur Yakubaşvili, Rus askerlerinin Zugdidi'ye girmeye hakları olmadığını belirterek, Rusya'nın ''topraklarını işgal girişimine'' tüm dünyanın karşı geldiğini kaydetti.

ABHAZYA YAKININDAKİ GÜRCÜLERE SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI

Rus askerlerinin Abhazya yakınında konuşlanan Gürcü askerlerini silahlarını bırakmaya çağırdıkları ve askerlerin silah bırakmamaları halinde saldırı uyarısında bulundukları bildirildi.

Rus İnterfaks ajansı, Rusya'nın Abhazya yakınındaki Gürcü güçlerine silahlarını bırakmaları yönünde bir ültimatom verdiğini, Gürcü tarafının ise bunu reddettiğini duyurdu.

Abhazya'daki Rus barış gücü komutanı Sergey Çaban, İnterfaks'a yaptığı açıklamada, ''Eğer ültimatom kabul edilmezse, gerekli tüm önlemler alınacaktır'' dedi. Ajans, Gürcistan İçişleri Bakanlığı sözcüsünün, Gürcü güçlerinin silah bırakmayı kabul etmeyecekleri yönündeki sözlerine de yer verdi.