BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.293,10
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Abdullah Gül'den Erdoğan'a KHK yanıtı!

Günün beklenen son dakika açıklaması 11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi. Gül cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül KHK eleştirisi sonrası Erdoğan'dan gelen tepkiye 'Bu konularla ilgili polemiğe girmek yakışmaz' diyerek yanıt verdi.

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, cuma namazı çıkışında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bazı AK Partililerin yaptığı eleştiriler soruldu. Gül, "Bu konularla ilgili polemiğe girmek yakışmaz. Onun için polemiğe girmiyorum arkadaşlarla" dedi.

Abdullah Gül'ün KHK eleştirisi sonrası başlayan tartışmalar devam ederken Gül'ün Erdoğan'dan ve AK Parti'den gelen tepkiye ne yanıt vereceği merak ediliyordu. Abdullah Gül cuma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül eleştiriler için sorulan soruya ''Bu konularla ilgili polemiğe girmek yakışmaz onun için polemiğe girmek istemiyorum arkadaşlarla'' yanıtını verdi. İşte Gül'ün o açıklamaları:

Gül, Anayasa Mahkemesi'nin gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay için verdiği karar hakkında da şöyle konuştu: "Yargılama yine devam eder ama gazetecilerin, yazarların serbest yargılanması gerektiğini hep söyledim. Herhalde son defa meclise sevk edildiği kanatindeyim OHAL’in. Umarım son kez uzatılır. Olağanüstü bir dönem yaşadı Türkiye. Bunların kontrol edilmesi için gerekliydi ama artık normalleşmesi herkes için büyük bir ümit olur kanaatindeyim.

Erdoğan Abdullah Gül'ü bombaladı: Bu kervanın yolcusu değiller

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili Gül'e şu sözlerle tepki göstermişti: ''Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Bu beraberliği, bu dayanışmayı zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değildir. Bu trenden düşenler, düştükleri yerde kalırlar''