BIST 9.643
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.480,68
HABER /  POLİTİKA

ABD'nin NATO Temsilcisi Hutchison'dan Türkiye'ye skandal tehdit!

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, S-400'lerin teslim edilmesi durumunda Türkiye'nin F-35 programındaki ortaklığı dahil bazı sonuçları olacağını vurguladı.

Abone ol

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava ve füze savunma sistemleri satın almasına ilişkin açıklamalarda bulunan Hutchison, "Tüm işaretler Rusya'nın S-400'leri Türkiye'ye teslim edeceğini gösteriyor. S-400'ler teslim edilirse, içlerinde Türkiye'nin F-35 programında çıkarılmasının da olduğu bazı sonuçlar olacak" ifadelerini kullandı.

"Geri adım atmayacağız"

Gün içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de AK Parti grubuna yaptığı konuşmada S-400'lerle ilgili olarak, "Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçları konusundaki arayışlarımızı sürdürüyoruz. S-400 hava savunma sistemlerini önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz. S-400 egemenlik haklarımızla ilgilidir ve bundan geri adım atmayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

"Teslimatlar kısa bir süre içerisinde başlayacak"

Öte yandan Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Manturov ise konuyla ilgili olarak, "Türkiye S-400’lerin alımı konusunda sağlam ve tavizsiz bir duruş sergiliyor. S-400’lerin ilk teslimatları kısa bir süre içerisinde başlayacak." dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
'Bakanlık yapmıyorsa belediye yapar...' Fazıl Say'dan Ekrem İmamoğlu'na dikkat çeken mektup!
Foto Galeri 'Bakanlık yapmıyorsa belediye yapar...' Fazıl Say'dan Ekrem İmamoğlu'na dikkat çeken mektup! Galeriye Gözat